ANUL TRECUT Octagon a alocat 8,1 milioane euro pentru contractele de construcţii

Alexandru Costea
Companii #Construcţii / 12 ianuarie 2015

Octagon a alocat 8,1 milioane euro pentru contractele de construcţii

Bilanţul pe 2014 al companiei de construcţii Octagon Contracting & Engineering cuprinde lucrări de construcţii în valoare de 8,1 milioane euro pentru: proiecte noi (în Bucureşti, Craiova, Slobozia, Arad şi Deva), focus pe infrastructură şi contractarea celei de a doua faze a proiectului de birouri Hermes Business Campus, arată un comunicat remis azi de companie.

"În 2013 şi 2014 am fost antrenaţi puternic în efervescenţa din piaţa birourilor, devenind antreprenori pentru proiecte majore precum Green Court Bucharest şi Hermes Business Campus. În plus, nu ne-am lăsat dominaţi de atmosfera sumbră din piaţa de infrastructură, veriga slabă a pieţei construcţiilor în 2014 şi am reuşit să contractăm trei proiecte noi. Bilanţul nostru pe anul precedent este pozitiv, în ciuda faptului că a fost un an marcat de austeritate investiţională şi competitivitate scăzută." a declarat Alexandros Ignatiadis, co-fondator şi acţionar Octagon Contracting & Engineering.

Proiectul cu cea mai mare valoare demarat de Octagon în 2014 a fost a doua fază a complexului de birouri Hermes Business Campus - corp C, arată sursa citată.

"Octagon a executat lucrările de infrastructură, constând în pereţi mulaţi D 800, piloţi foraţi D 1.000 şi D 1.500, radier şi grindă de coronament. Compania execută în prezent suprastructura clădirii. Tot Octagon a construit şi prima clădire a complexului - corp B, livrată în iulie 2013", mai arată comunicatul.

Un al proiect de infrastructură în care Octagon este implicat din 2014 este Pasajul Subteran de la Piaţa Presei Libere. Octagon este antreprenor de construcţii geotehnice şi execută pereţi mulaţi. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi două ieşiri: spre Şoseaua Kiseleff şi spre Bulevardul Mărăşti şi va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie.

Anul trecut, Octagon a executat lucrări geotehnice constând în piloţi foraţi şi sprijiniri cu palplanşe pentru pasajul peste calea ferată km 5+ 343 în Craiova şi a realizat piloţi foraţi pentru Autostrada A 1 Nădlac- Arad, lot 1.

Alte două proiecte de infrastructură începute de Octagon în 2014, care continuă şi în prezent, constau în execuţia de piloţi de fundare pentru sectoarele A, B, C şi D ale Autostrăzii Lugoj- Deva, lot 2 şi realizarea de piloţi foraţi şi sprijiniri cu palplanşe la pasaj peste calea ferată km 5+ 343 în Craiova.

După ce în 2013 a construit prima clădire din cadrul complexului Green Court Bucharest, compania de construcţii a finalizat anul trecut lucrările de structură la clădirea corp B din cadrul aceluiaşi complex. Green Court Bucharest - un concept de birouri pentru construcţia căruia se vor utiliza tehnologii "verzi" pentru creşterea eficienţei energetice - este primul proiect al companiei suedeze Skanksa în România şi va include trei clădiri cu o suprafaţă totală de 52.000 mp.

Octagon a mai livrat şi proiectul de birouri PC Business Center, situat pe Şoseaua Bucureşti- Ploieşti, în apropierea Primăriei Sectorului 1. Compania a preluat proiectul în toamna anului 2013, în calitate de antreprenor de specialitate şi a executat lucrările de fundaţii speciale şi infrastructură. Contractul a fost suplimentat ulterior cu execuţia lucrărilor de suprastructură. Clădirea are două etaje subterane, parter şi şase etaje supraterane.

Octagon Contracting & Engineering este o companie fondată în 2005, cu sediul central în Bucureşti şi o sucursală în Bagdad, Irak. Octagon a avut în 2013 o cifră de afaceri de 19,6 milioane de euro cu proiecte în România, Irak, Grecia, Turcia şi Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb