Aparatele fiscale - o afacere de 12 milioane de euro

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 7 iunie 2004

Obligaţia introducerii aparatelor fiscale în taxiuri - prelungită pînă la începutul anului viitor

Posesorii de taxiuri aşteaptă ca lista firmelor autorizate să distribuie aparate fiscale să fie publicată în Monitorul Oficial

Necesarul de aparate fiscale se ridică la circa 50.000 bucăţi

Termenul limită pînă la care toţi operatorii de taxi şi taximetriştii independenţi sînt obligaţi să se doteze şi să utilizeze aparate de marcat fiscale a fost prelungit de la 30 iunie 2004 pînă la data de 31 decembrie 2004, conform unei ordonanţe a Guvernului.

Iniţial, Camera Naţională a Taximetriştilor din România (CNTR) a solicitat decalarea acestui termen cu două luni, însă Executivul a hotărît să prelungească termenul pînă la data de 31 decembrie 2004.

Robert Meghesy, preşedintele Patronatului Taximetriştilor din România (PTR), ne-a declarat că Ministerul Finanţelor a răspîndit o adresă prin care interzice operatorilor de taximetrie să cumpere aparate fiscale pînă cînd nu apare în Monitorul Oficial lista firmelor autorizate să vîndă aceste aparate. Potrivit datelor CNTR, pînă în prezent, un număr de şase firme, producători sau importatori, au obţinut avizul pentru distribuirea şi utilarea aparatelor de marcat fiscale destinate activităţilor de taximetrie: "Selirom" Bucureşti, firma mixtă româno-bulgară "Carat Expres", "Microsif" Bucureşti, "Star Tax" şi "Trion" din Curtea de Argeş şi "Ectra" Craiova. Robert Meghesy susţine că, în viitorul foarte apropiat, numărul firmelor autorizate să vîndă aparate fiscale pentru taxiuri va creşte de zece ori. Domnia sa explică: "Firmele autorizate să vîndă aparate de marcat electronice fiscale nu au capacitatea de a acoperi necesarul de aparate pînă la termenul prevăzut de lege". Cele peste 60 de societăţi care ar putea primi autorizaţie de la Ministerul Finanţelor îşi vor disputa o piaţă estimată, în acest moment, la circa 12 milioane de euro.

Preşedintele PTR adaugă că, deşi distribuitorii sînt deja cunoscuţi, comerţul cu aceste aparate va începe abia după publicarea listei în Monitorul Oficial.

Pînă la apariţia adresei MF, diverse firme au apucat să vîndă operatorilor de taximetrie circa 4.000 de aparate fiscale. Preţul unui aparat de marcat fiscal variază între 140 şi 250 de euro (fără TVA), necesarul total fiind estimat la circa 50.000 de aparate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb