Aproape două milioane de euro pentru gestionarea eficientă a fondurilor structurale

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 decembrie 2005

Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti şi Ministerul Finanţelor au lansat, recent, proiectul de înfrăţire instituţională denumit "Întărirea capacităţii administrative a Autorităţii de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar din Ministerul Finanţelor Publice", care beneficiază de o finanţare europeană de 1.935.000 euro. Proiectul are o durată de derulare de 15 luni, este finanţat prin Programul Phare şi implementat cu sprijinul DTI - Department of Trade and Industry din Marea Britanie, şi DATAR - Délégation a l'Aménagement du Territoire et a l'Action Régionale din Franţa.

Obiectivul general al proiectului este să pregătească administraţia publică din România pentru gestionarea instrumentelor structurale după aderare. Proiectul beneficiază de experienţa instituţiilor engleze şi franceze care vor acorda sprijin în două direcţii principale: întărirea capacităţii de programare şi management a Ministerului Finanţelor - Autoritatea de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, pentru fondurile structurale în contextul aderării la Uniunea Europeană; şi definitivarea cu succes a Planului Naţional de Dezvoltare pentru 2007-2013.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţii Ministerului Finanţelor de a coordona sistemul de management al instrumentelor structurale, precum şi eficientizarea acestui sistem.

Prezent la eveniment, şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele, a precizat că proiectul este deosebit de important, chiar critic pentru reuşita aderării României la Uniunea Europeană, tocmai pentru că priveşte capacitatea de gestionare a instrumentelor structurale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb