2004, cel de-al doisprecezecelea an de prezenţă continuă pe piaţă, a reprezentat pentru Bursa Română de Mărfuri consolidarea pieţei licitaţiilor organizată în ringul său, consolidare justificată prin cifrele înregistrate atît la nivel central, cît şi în teritoriu.
Astfel, din punct de vedere al tranzacţiilor, valoarea totală a contractelor adjudecate în ringul de la Bucureşti a depăşit 1,25 miliarde dolari. Recordul lunar de tranzacţionare a fost înregistrat în luna iulie, valoarea contractelor depăşind 158 de milioane dolari.
În egală măsură, creşterea numărului de companii care au ordonat în anul 2004 proceduri de achiziţie şi vînzare întăreşte faptul că, prin piaţa licitaţiilor organizată de Bursa Română de Mărfuri, s-au eliminat riscurile ce decurg din contractele comerciale clasice.
În anul 2004, BRM a organizat aproximativ 800 de proceduri de atribuire a contractelor de achiziţie publică sau de vînzare. Cei mai activi ordonatori, aflaţi în TOP 10, realizat în funcţie de valorile de tranzacţionare, sînt următorii: SNP Petrom SA, SNTFM CFR Marfă SA, SNTFC CFR Călători SA, CNCF CFR SA, SC Electrica SA, CNTAR Tarom SA, RATB, CNADR, CFR Gevaro.
Printre alte societăţi care au mai ordonat proceduri de achiziţie şi vînzare în ringul BRM se pot număra şi: Administraţia Canalelor Navigabile, Adminis-traţia Porturilor Maritime Constanţa, Aeroportul Internaţional Bucureşti "Aurel Vlaicu", Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea Feroviară Română, Ambasada Greciei în România, Autoritatea Rutieră Română, Casa Naţională de Pensii şi Asigurări de Sănătate, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului, Compania Naţională de Investiţii etc.
Un record absolut a fost înregistrat în ceea ce priveşte diferenţele favorabile de preţ obţinute în favoarea ordonatorilor BRM. Îmbunătăţirile de preţ obţinute în 2004 se ridică la peste 52 milioane dolari, faţă de 44 milioane obţinute în anul 2003. În teritoriu, activitatea terminalelor BRM a fost extrem de activă şi diversificată, atît în ceea ce priveşte mărfurile fungibile şi non - fungibile tranzacţionate, cît şi din punctul de vedere al diferitelor parteneriate încheiate. Valoarea totală de tranzacţionare înregistrată în cadrul terminalelor a depăşit 52,4 milioane dolari.
Terminalul BRM Cluj-Napoca a desfăşurat în anul 2004 cea mai intensă activitate din punctul de vedere a valorii contractelor adjudecate, aceasta depăşind 12 milioane dolari. Au urmat, în funcţie de acelaşi criteriu, terminalele BRM de la: Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Galaţi, Braşov şi Piatra-Neamţ, acesta din urmă fiind operativ numai în ultimele două luni ale anului 2004.
În ceea ce priveşte situaţia diferenţelor favorabile de preţ obţinute de terminalele BRM, aceasta permite configurarea unui alt clasament în rîndul punctelor de lucru din teritoriu. Astfel, în ringul bursier de pe Bega s-au obţinut aproximativ 1,4 milioane de dolari, respectiv 21,76% în termeni reali faţă de preţul de pornire. Au urmat, în top terminalele BRM de la: Iaşi, Craiova, Ploieşti, Cluj, Galaţi, Constanţa, Braşov şi Piatra-Neamţ.