Aquila anunţă inaugurarea unei centrale fotovoltaice

G.B
Companii / 31 martie 2022

Aquila anunţă inaugurarea unei centrale fotovoltaice

Aquila, cea mai mare companie din domeniul distribuţiei, a lansat prima sa Strategie de Sustenabilitate (ESG), care vizează trei direcţii strategice principale, pentru perioada 2022-2026: mediu şi schimbări climatice, capital uman şi comunităţi, etică şi guvernanţă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, ţintele de sustenabilitate ale companiei au în vedere reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră în următorii cinci ani, implementarea unei serii de proceduri conforme cu principiile achiziţiilor verzi, reducerea cantităţilor de ambalaje de plastic şi folosirea unor alternative reutilizabile, precum şi evaluarea impactului activităţii Aquila asupra resurselor de apă.

"Credem în dezvoltarea durabilă a afacerii noastre şi ne implicăm în adoptarea unor soluţii sustenabile în operaţiunile curente şi în strategia noastră de creştere pe termen lung. Nu ne oprim aici şi adaptăm cultura noastră organizaţională la noile angajamente asumate prin strategia ESG. Iar împreună cu partenerii, clienţii şi furnizorii noştri, creăm locuri de muncă echitabile pentru angajaţi şi ne implicăm activ pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă din comunităţile noastre", declară Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane Aquila.

Compania anunţă şi inaugurarea primei sale centrale fotovoltaice, situată în Ploieşti, o investiţie exclusiv proprie care va fi amortizată în circa patru ani. Curentul electric generat de centrală va fi folosit pentru necesităţile companiei, iar cantităţile suplimentare vor fi vândute în sistem, societatea urmând să obţină şi calitatea de prosumator. Centrala are o capacitate de 0,1 MW şi este compusă din 222 de panouri, desfăşurate pe o suprafaţă de 720 metri pătraţi.

"Prin această investiţie continuăm demersurile de creştere a sustenabilităţii afacerii noastre, potrivit noii strategii ESG şi ţintelor de creştere a eficienţei operaţionale şi a valorii companiei. Investiţiile în energie regenerabilă reprezintă o soluţie pe termen lung la provocările climatice şi totodată contribuie la îmbunătăţirea rezultatelor financiare ale Aquila. Ca lider în domeniul distribuţiei, suntem decişi să impunem standarde de mediu cât mai ridicate, pe care industria să le preia şi să le dezvolte," declară Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane Aquila.

Strategia ESG a companiei vizează, de asemenea, implementarea unor măsuri de reducere şi reciclare a ambalajelor şi deşeurilor, precum şi implementarea unui sistem integrat de management al sănătăţii, siguranţei, mediului şi social la nivel de grup. Mai mult, în următorii cinci ani, Aquila şi-a propus creşterea numărului de femei în poziţii de conducere, menţinerea a aproximativ 3000 de locuri de muncă, implementarea strategiei de decarbonare a afacerii, precum şi asigurarea unui lanţ de aprovizionare sustenabil. Mai multe informaţii despre Strategia de Sustenabilitate (ESG) pot fi obţinute accesând pagina de internet a societăţii, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb