ArcelorMittal Galaţi a investit 3 milioane de euro într-un proiect de creştere a eficienţei energetice

Elena Deacu
Companii #Bunuri Industriale / 6 mai 2015

ArcelorMittal Galaţi a investit 3 milioane de euro într-un proiect de creştere a eficienţei energetice

ArcelorMittal Galaţi a investit trei milioane de euro pentru implementarea unui proiect de modernizare a Oţelariei, care vizează creşterea eficienţei energetice a Combinatului.

Potrivit unui comunicat al companiei remis redacţiei, noua pompă de vid, de ultimă generaţie, care deserveşte instalaţia R.H. de metalurgie secundară a Oţelariei, susţine creşterea eficienţei operaţionale a unităţii şi asigură un tratament mai bun oţelului lichid. De asemenea, această investiţie aduce predictibilitate în aprovizionarea cu abur.

"Un aspect major al strategiei noastre este creşterea eficienţei energetice şi - în acest fel - îmbunătăţirea competitivităţii la nivel local şi regional", a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. "Investiţia va sprijini atât strategia noastră de reducere a costurilor, cât şi cea de îmbunătăţire a calităţii tablei produse la Galaţi. Astfel, vom continua să creştem competitivitatea, să ne consolidăm poziţia în regiune şi răspundem cerinţelor clienţilor noştri".

Pompa de vid degazează oţelul lichid şi elimină hidrogenul, cu efect pozitiv asupra calităţii produselor finale, mai ales pentru tablele groase. Pompa de vid anterioară utiliza abur de înaltă presiune, cumpărat din exteriorul companiei. Noua pompă foloseşte abur de joasă presiune, produs intern la costuri mult mai avantajoase. De asemenea, noua pompă degazează mai eficient şi mai rapid oţelul lichid, crescând, astfel, eficienţa operaţiunilor din punct de vedere energetic şi financiar. Compania "Danielli" a fost cea care a furnizat echipamentul.

Investiţia face parte din Proiectul "Energize" al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15%, în următorii cinci ani, de la momentul implementării. Planul de acţiune acoperă o gamă largă de domenii, de la echipamente şi procese energo - intensive, până la activităţi de birou şi implică întreaga organizaţie: sectorul operaţional, de mentenanţă, investiţii şi achiziţii.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie.

În 2014, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,3 miliarde dolari şi o producţie de oţel de 93,1 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 63,98 milioane de tone.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb