Armata Română are nevoie de muniţie

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 20 septembrie

Sursa foto: www.csat.presidency

Sursa foto: www.csat.presidency

English Version

Armata Română a rămas fără muniţie de luptă, în urma sprijinului militar acordat Ucrainei reiese din comunicatul de presă emis de Administraţia Prezidenţială în urma şedinţei de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

În documentul citat se arată: "Membrii Consiliului au abordat, totodată, şi Planul de înzestrare a Armatei României 2025 - 2034, document de referinţă pentru planificarea armamentelor, prin care se realizează corelarea dintre nevoile operaţionale de tehnică şi echipamente militare pentru dotarea structurii de forţe şi resursele financiare preconizate a fi alocate pentru înzestrare, urmând ca discuţiile pe acest subiect să fie continuate. Schimbarea majoră a situaţiei regionale de securitate generate de postura agresivă a Federaţiei Ruse a determinat reanalizarea, reprioritizarea şi reconfigurarea programelor de înzestrare pentru dotarea şi dezvoltarea capabilităţilor militare necesare contracarării noilor ameninţări, inclusiv prin creşterea, în cadrul acestora, a achiziţiei cantităţilor de muniţii necesare pentru luptă şi pentru constituirea graduală a stocurilor".

Din această perspectivă, pentru protejarea intereselor esenţiale de securitate şi asigurarea securităţii aprovizionării, membrii CSAT au stabilit că este necesar să avem capacităţi industriale care să poată asigura atât producerea de tehnică militară modernă pentru dotarea structurii de forţe pe timp de pace şi menţinerea în stare operaţională a echipamentelor achiziţionate, cât şi fabricarea şi dezvoltarea de noi echipamente care să contribuie la multiplicarea capabilităţilor militare în situaţii de criză sau război. Potrivit comunicatului de presă emis de Administraţia Prezidenţială, creşterea alocaţiilor bugetare pentru Apărare va genera un efect direct şi asupra industriei de profil din România, care va avea oportunitatea de a iniţia un proces de transformare, retehnologizare şi adaptare prin atragerea de tehnologii noi performante şi know-how, prin colaborare cu companii din domeniu, consacrate la nivel internaţional.

Pe lângă înzestrarea Armatei Române, membrii CSAT au mai discutat şi despre evoluţiile recente privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, în special ultimele escaladări ale conflictului prin noi încălcări flagrante ale dreptului de către Federaţia Rusă (n.red. - de exemplul intrarea dronelor Shahed ilegal în spaţiul aerian al României, Poloniei şi Letoniei). CSAT a analizat impactul acestor acţiuni asupra securităţii regionale la Marea Neagră, cu implicaţii semnificative în plan european şi euroatlantic, şi au evidenţiat necesitatea luării unor măsuri suplimentare de descurajare şi combatere a ameninţărilor de securitate, care să fie implementate la nivel naţional, cu sprijinul NATO.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Si asa s-a dus pe apa Sambetei si actualizare apensiilor militarilor cu solda de grad si... Rahaturi pentru Ucraina, o cauza pierduta. Se vede Zelenski nu este ca pensionarii militari, nesimtit, desi si el cere mereu. Sa nu se mire Ciuca de cele 8 procente din sondaje.

    Un comunicat in noul limbaj de lemn. Pentru a realiza macar partial programe de productie militara e nevoie de specialisti. Fostul regim a preluat si folosit in anii 50 specialistii formati in primul secol de Romanie moderna si a dezvoltat si format personal de cercetare si dezvoltare in domeniul productiei militare. Desigur ambitiile au fost mai mari decat posibilitatile dar macar pulberea, munitiile si armamentul clasic erau produse in tara. A relua productia dupa ce s-a distrus cam tot este o iluzie fiindca in domeniul militar nu este fraier sa ne furnizeze kn ow how cand prefera sa vanda produse finite. Iar pasagerii trecatori din conducerea armatei nu-i vad in stare sa atraga personal si talente pt a incerca revitalizarea ramasitelor industriei de echipamente militare,

     

    1. NU sunt gândurile tale ceea ce scrii . Sunt gândurile „presei ”lacome de senzații tari ,introduse in mintea ta. Absolut nu e cazul sa... ”stim” mai mult decât spune acest limbaj ”lemnos” de care vorbesti. Ține cont că în jur e război și este mană cerească pt orice inamic sa afle din bărfe,presupuneri etc un firicel de adevăr. Pe el merge !! Pînă la capăt si nu iartă pe nimeni.Nu ai citit ce spune presa despre ISRAEL , pagere și telefoane!?

    "Română are nevoie de"

    - investitii strategice 

    - invatamant/educatie 

    - sanatate 

    - infrastructura 

    - lucrari hidrologice si protectie, sa nu mai moara cei 

    mai multi oameni in Romania (in UE au fost acum 10 decese 

    din care 7 !!! la noi in tara) 

    - si multe altele .........................

    Deci,politrucii ne spun ca ne ataca rusii si trebuie sa ne inarmam.se cumpara armament/munitie,care apoi pleaca in ucraina,tara care ne apara de rusi.ne intoarcem la pasul 1.din nou vin politrucii si spun ca ne ataca rusii,deci trebuie sa ne inarmam.se cumpara iarasi armament/munitie si se doneaza ucrainei.din nou se revine la pasul 1...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb