"Asesoft Distribution", sancţionată cu 3 milioane de lei pentru "Flamingo"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 aprilie 2011

Consiliul Concurenţei (CC) a sanc-ţionat "Asesoft Distribution" cu 3,18 milioane lei (775.000 euro) pentru punerea în practică a concentrării economice realizate prin preluarea distribuţiei IT de la Flamingo International, înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă. "Companiile au obligaţia de a nu implementa o concentrare economică înainte de notificarea şi autorizarea acesteia de către Consiliul Concurenţei. Nerespectarea acestei obligaţii reprezintă o încălcare a regulilor privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor", a declarat, într-un comunicat, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În urma finalizării investigaţiei declanşate în anul 2009, Consiliul Concurenţei a constatat că Asesoft Distribution SRL a pus în aplicare tranzacţia prin care a preluat distribuţia produselor IT de la Flamingo International SA, înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal.

Punerea în aplicare a unei concentrări economice înseamnă exercitarea controlului asupra activităţii achiziţionate prin adoptarea unor măsuri cum sunt: încheierea de contracte cu terţi (distribuitori şi furnizori), precum şi colaborarea efectivă cu aceştia, se arată în comunicatul autorităţii de concurenţă.

Conform prevederilor Legii Concurenţei este interzisă punerea în aplicare a unei operaţiuni de concentrare economică până la emiterea unei decizii de către Consiliul Concurenţei.

Distribuitorul IT Asesoft Distribution a anunţat ieri că a colaborat cu Consiliul Concurenţei în investigaţia pe care autoritatea a declanşat-o în ceea ce priveşte preluarea distribuţiei Flamingo International şi a pus la dispoziţia inspectorilor informaţiile necesare finalizării anchetei. Compania susţine că "gravitatea a fost considerată mică, iar amenda a fost la minimul legal".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb