Asociaţia Peregrinus lansează proiectul "Şcoala de Biodiversitate"

F.A.
Comunicate de presă / 16 mai 2013

Asociaţia pentru Şoimărit şi Protecţia Păsărilor de Pradă Peregrinus lansează proiectul educaţional "Şcoala de Biodiversitate. Păsări, fluturi şi flori rare la poalele Retezatului".

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul se va derula în ariile protejate Fânaţele cu Narcise şi Vârful Poieni, de pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor "Ţara Haţegului" şi îşi propune să informeze un număr de 100 de elevi, de la şcolile generale din Sălaşu de Sus şi Sântămăria Orlea, dar şi iubitorii de natură, despre importanţa speciilor protejate de floră şi faună din zonă.

Timp de 5 săptămâni, grupe de câte 20 de elevi de la cele două şcoli vor participa la lecţii teoretice şi practice în aer liber, pe parcursul cărora vor descoperi detalii interesante despre geografia zonei şi a ariilor protejate, modalităţi de cunoaştere, observare şi protejare a plantelor, fluturilor şi păsărilor şi vor asista la demonstraţii de zbor cu păsări de pradă deţinute legal de Asociaţia Peregrinus. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea să îşi structureze cât mai bine informaţiile acumulate prin intermediul jocurilor şi activităţilor interactive, dar şi să participe la activităţi de ecologizare.

La finalizarea cursurilor, 10 dintre elevi vor deveni ghizi juniori pentru biodiversitate şi vor oferi ghidaj profesionist turiştilor din zonă.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi este derulat de Asociaţia pentru şoimărit şi Protecţia Păsărilor de Pradă Peregrinus, în parteneriat cu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Primăria Sălaşu de Sus, Şcoala Primară Sălaşu de Sus şi Şcoala Gimnazială Sântămăria Orlea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb