"Asseco" ar putea ţinti în România un loc de lider în industria de servicii IT în 3 ani

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 septembrie 2007

Compania Asseco a anunţat că va prelua controlul asupra Prokom Software, devenind astfel cel mai mare grup de software şi servicii IT provenit din Europa de Est. Integrarea celor două companii este anunţată pentru trimestrul al doilea din 2008.

George Mironescu, consultant al Pierre Audoin Consultants (PAC), responsabil pentru piaţa de software şi servicii informatice din Polonia, consideră că "deşi tranzactia poate părea în aparenţă spectaculoasă, ea nu reprezintă decât o regrupare a conglomeratului de firme IT controlat de Prokom Software".

Cu venituri totale în 2006 de peste 430 milioane euro, din care peste 370 milioane euro în Polonia, Grupul Prokom este în topul companiilor IT din regiune.

Conform studiilor SITSI (Software and IT Services Industry) pentru Europa Centrală şi de Est ale Pierre Audoin Consultants (PAC), Prokom domină piaţa din Polonia cu 259 milioane euro din licenţe proprii şi servicii informatice, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din piaţa de profil. De asemenea, prin firmele cumpărate în Slovacia, Cehia şi România, Prokom are o prezenţă între Top 5-10 furnizori de software şi servicii informatice în fiecare din aceste ţări.

Eugen Schwab, Partner & Managing Director al Pierre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală şi de Est a remarcat cu mai multe ocazii interesul Asseco şi al altor companii din grupul Prokom pentru România. Achiziţiile de anul acesta ale Net Consulting şi Fiba, centrate pe sectorul public şi pe cel bancar, au demonstrat că Asseco a inclus România pe harta dezvoltării sale regionale. În acelaşi timp, ABG Ster-Projekt a demarat o colaborare cu Siveco în Romania pentru proiectul APIA, unul dintre rarele proiecte de dimensiuni mai importante din sectorul public în 2006 - 2007.

Din noua poziţie şi cu o forţă financiară încă şi mai mare, Asseco ar putea ţinti în România un loc de lider în industria locală de soft şi servicii informatice. Astfel, prin achiziţii de companii sau doar de contracte importante, Asseco ar putea deveni în următorii 3 ani un concurent important pentru filialele locale ale IBM, HP, S&T sau NESS, mai ales că s-a format şi dezvoltat într-un mediu economic, politic şi social foarte asemănător celui din România, cu oportunităţile şi constrîngerile specifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb