Auchan anunţă un profit net în creştere cu 33,7% pentru primele şase luni

F.A.
Companii / 30 august 2013

Grupul Auchan a anunţat un profit net de 317 milioane de euro, în creştere cu 33,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când rezultatul net a fost de 237 milioane euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

În primul semestru, veniturile consolidate ale grupului, exceptând taxele, au crescut cu 3,4% pentru a ajunge la 23,1 miliarde de euro.

"Cifra de afaceri a Grupului cu taxe creşte cu 4%, excluzând activitatea benzinăriilor şi calculată la un curs de schimb constant, expansiunea contribuind cu 4,4 puncte procentuale. Performanţa magazinelor comparabile este relativ stabilă (-0,4%), impactul carburantului fiind de -0.8%, iar cel al cursului de schimb fiind neutru (+0.1%)", se mai arată în comunicat.

Auchan menţionează că din cauza situaţiei defavorabile a mediului economic din zona euro, situaţia este contrastantă, cu o scădere a cifrei de afaceri în Franţa (-0,9%) şi în Europa de Vest fără Franţa (-2,9%) şi o creştere puternică în Europa Centrală şi de Est şi în Asia (+14,0%).

Vianney Mulliez, preşedintele Consiliului de Administraţie, a declarat: "În primul semestru din anul 2013 am desfaşurat activitatea într-un mediu economic dificil care se reflectă în puterea de cumpărare a gospodăriilor, în special în Europa Occidentală. Grupul Auchan a continuat creşterea organică în Europa de Est şi în China şi a început să integreze, în paralel, şi hipermarketurile Real în Rusia şi Ucraina în primul semestru. Angajamentele în ceea ce priveşte politica de preţ, îmbunătăţirea ofertei şi a performanţei achiziţiilor precum şi a gestionării cheltuielilor ne vor permite să facem faţă unei situaţii generale faţă de care nu ne aşteptam la îmbunătăţiri".

Investiţiile în exploatarea curentă au crescut cu 5,8% faţă de 30 iunie 2012, ajungând la 654 milioane de euro, mai anunţă Auchan. "Ele sunt repartizate astfel: 38% în Europa Occidentală (din care 28%, adică 186 milioane de euro în Franţa) iar 62% sunt realizate în ţările din Europa Centrala şi de Est şi Asia. 410 milioane de euro (adică 63% din total) au fost investite în hipermarketuri şi 140 milioane de euro în domeniul imobiliar comercial. Achiziţia de titluri pentru primul semestru din anul 2013 au crescut la 651 de milioane de euro, datorită achiziţiei hipermarketurilor Real în Ucraina şi Rusia", a explicat compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb