AUDIERI PENTRU ÎNREGISTRĂRILE DIN COMISIA UDREA  Conducerile SPP şi STS susţin că nu au tehnica şi logistica necesară pentru interceptarea parlamentarilor

Cristina MihalaŞcu
Ziarul BURSA #Politică / 9 septembrie 2009

Lucian Pahonţu

Lucian Pahonţu

Atât Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP), cât şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), nu au tehnica şi logistica specifică, precum şi baza legală, pentru a realiza înregistrări ale unor demnitari, au declarat, ieri, la finalul audierilor din comisia de Apărare, directorii celor două servicii.

Comisia de Apărare s-a sesizat în urma apariţiei în presă a unor înregistrări ascunse a membrilor comisiei "Udrea", care puneau la cale un plan de atac pentru învinuirea ministrului Turismului.

"SPP nu are atribuţii legale privind înregistrarea, nu deţine tehnică pentru interceptări, chiar ne-a invitat să vedem echipamentele pe care le au", a declarat preşedintele comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu.

În legătură cu afirmaţiile reprezentantului PSD, Viorel Hrebenciuc, conform căruia serviciile secrete din ţară fac "poliţie politică", directorul SPP, Lucian Pahonţu, a fost de părere că este vorba de acuzaţii de ordin politic, cărora nu doreşte să le dea curs.

"SPP, în regulamentul de funcţionare, poate săvârşi o singură operaţiune, anume controlul teroriştilor", a declarat Pahonţu.

Preşedintele comisiei a fost de asemenea de părere că acţiunea lui Hrebenciuc ţine de "presiunea electorală", care face politicianul "să treacă de limita raţionalului".

Potrivit domniei sale, dacă aceste acuze vor continua, Viorel Hrebenciuc va fi nevoit să suporte prevederile legii.

Directorul STS, Marcel Oprişan, a declarat, la finalul audierii sale de către comisie, că instituţia pe care o conduce nu are mijloacele necesare interceptării.

Generalul a explicat: "Speculaţiile din ultima vreme nu au suport, STS nu are nici resursele, nici logistica pentru a permite înregistrarea unor deputaţi. Sperăm ca această afacere să se încheie odată cu audierea mea, care a lămurit comisia de imposibilitatea vreunei implicării".

Întrebat dacă va desfăşura o anchetă în interiorul SPP pentru a descoperi dacă angajaţii săi ar fi putut să desfăşoare astfel de activităţi, Oprişan a conchis că nu este deloc necesar, doar întrevederea cu membrii comisiei fiind necesară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb