AUREL VAINER, DECORAT DE FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR: "Vrem să construim punţi de prietenie şi înţelegere"

I.D.
Internaţional / 18 ianuarie 2019

Aurel Vainer (Sursa foto: Twitter)

Aurel Vainer (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a fost decorat, vineri, de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu Medalia de onoare a acestei organizaţii.

"Vrem să construim punţi de prietenie şi înţelegere. (...) Eu doresc din tot sufletul, mulţumindu-vă pentru această onoare, să continui această colaborare prietenească, necesară, între puţinii evrei care au mai rămas în România - circa 7.000 faţă de 850.000 înainte de Al Doilea Război Mondial, la graniţele de atunci ale României - şi puţinii germani care mai sunt. Să fim într-o armonie, să lucrăm împreună, pe proiecte frumoase", a spus Vainer, în cadrul festivităţii desfăşurate la Casa de Cultură "Friedrich Schiller", informează Agepres.

Preşedintele FCER, primul neetnic german decorat cu această distincţie, "pentru merite deosebite în cultivarea prieteniei şi colaborării dintre comunitatea germană şi cea evreiască din România", a reiterat faptul că a promovat şi promovează valori precum memoria şi recunoştinţa, atitudine care se va concretiza într-un proiect derulat de federaţie.

"Noi avem o memorie, faptele care trebuie reţinute şi bunele şi relele, dar tot noi şi eu, personal, promovez recunoştinţa, o altă valoare care nu poate fi uitată. Nu putem să nu fim recunoscători acelor neevrei care au fost alături de suferinţele evreilor, indiferent în cadrul căror popoare. Şi în România avem un număr de drepţi ai popoarelor, nu e prea mare, dar vreau să vă spun că, apropo de recunoştinţă, am gândit şi voi pune în aplicare un proiect special de memorie şi recunoştinţă. Să culegem de la oamenii care mai sunt în viaţă tot ceea ce ştiu despre memorie şi recunoştinţă. Sunt români şi neromâni care au ajutat foarte mult pe evrei fără să se ştie. Noi vrem să aflăm aceste lucruri şi să le exprimăm după aceea recunoştinţa noastră, a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România", a explicat Aurel Vainer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb