Autorităţile de la Kiev: "România a oferit 15 pachete de sprijin militar Ucrainei"

T.B.
Internaţional / 13 februarie

Autorităţile de la Kiev: "România a oferit 15 pachete de sprijin militar Ucrainei"

Ucraina mulţumeşte României pentru 15 pachete de ajutor militar pe care România le-a trimis. Centrul pentru Comunicare Strategică (Stratcom Center) al guvernului ucrainean a publicat pe reţeaua X un videoclip prin care prezintă câteva dintre domeniile în care sprijinul României, informează europalibera.org.

În videoclipul care însoţeşte mesajul de mulţumire sunt imagini de la demonstraţii pro-ucrainene din România, de la întâlniri ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski, imagini cu tehnică militară, dar şi imagini cu refugiaţi ucraineni care au fost primiţi în România, transmite sursa.

Aceste imagini alternează cu mesaje în limba engleză: "România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult", "România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar", "Ne va antrena piloţii pe noile avioane F-16", conform sursei menţionate.

Clipul are ca fundal sonor melodia patriotică "Trăiască România", interpretată de Nicu Alifantis în perioada Cenaclului Flacăra, relatează sursa.

Potrivit europalibera, "Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viaţă. Le mulţumim prietenilor noştri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei", arată mesajul publicat pe X de Stratcom Center pe X.

"Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulţumesc, România", se spune în mesajul de final al videoclipului, adaugă sursa.

Mesajul de mulţumire venit de la instituţia guvernamentală ucraineană dă, în mod neaşteptat, o informaţie mai puţin cunoscută în România, şi anume că au existat 15 pachete de sprijin militar oferit Ucrainei de la începerea războiului declanşat de Rusia, transmite sursa citată.

Autorităţile române au păstrat o discreţie specială legată de sprijinul militar pe care România l-a oferit Ucrainei de la începutul războiului din Ucraina, informează sursa.

Din punct de vedere umanitar însă, este cunoscut România a fost una dintre ţările care au primit zeci de mii de refugiaţi ucraineni, mai ales în primele săptămâni şi luni de la începerea războiului, menţionează europalibera.

Potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi în România, în România se află aproximativ 95.000 de refugiaţi ucraineni, dintre cei aproape 4 milioane care au intrat în ţară începând cu februarie 2022, relatează sursa.

"De la începerea conflictului din Ucraina, 4.458 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională", a transmis pe 10 februarie Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, potrivit sursei precizate.

Mesajul de mulţumire al Ucrainei vine în contextul mai larg al nevoii tot mai mari a Ucrainei de sprijin militar internaţional: muniţie, echipamente şi tehnologie, transmite europalibera.org.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Au fost Pachete mici, din pacate nu ne permitem mai mult!

    E o investitie intr-un viitor in care Romania sa nu fie subjugata Rusiei! 

    1. Este o investitie facuta din banii publici ai poporului roman de care acesta habar nu are. Democratia inseamna ca poporul sa fie informat si sa decida. Poporul roman nu a decis acest lucru. Asta arata ca in Romania nu este democratie. In SUA, in Germania, in UK, toate pachetele militare au fost public declarate.

      Cu ce e subjugata Romania Rusiei? Voi ganditi cand postati?

      De 30 de ani Romania nu are nimic de impartit cu Rusia.

      DA, Romania e subjugata de Occident, resursele au fost cedate Occidentului, companiile multinationale isi externalizeaza profiturile si nu platesc taxe in tara, politicienii fac achizitii paguboase pe banii romanilor Vaccinuri, Eads, Microsoft, Bechtel etc  

      Preferi sa le dam Rusiei.

    La ce surplus avem la buget,

    ne permitem,daca e musai 

    istoria comuna in care sovieticii si apoi ucrainienii si-au batut joc de noi si de minoritatea romana. nici o mentiune, nici o scuze oficiala pt ce au facut zeci de ani si acum suntem prieteni la catarama.

    ce memorie scurta au romanii. 

    Frumos...doar ca nu pica bine la electoratul mioritic pt ca, simply, nu prea ne intereseaza razboiul vecinilor, ci incompetenta guvernantilor nostri.

    Trăiască și înflorească! Slava

    Halal "partener pe viață" ne-am ales. 

    Noi cu banii, ei cu fițele. 

    După aroganța și disprețul pe care ni le-au arătat până de curând, acum ne perie. 

    Să sperăm că doar le vom antrena piloții și ăștia nu vor sări gârla în Zeleland cu avioanele din dotarea armatei române. 

    Ar fi bubă mare. 

    1. nu e deloc periere, ci un mod de a ne atrage in conflict...nu va puneti sperante, caci vom fi prima tara lovita daca se mareste conflictul, asa cum vor americanii

    Banii romanilor din taxe, in loc sa se intoarca in beneficiul populatiei spitale, drumuri, scoli, dezvoltare sunt luati de catre stat si dati catre Ucraina, energie pentru R. Moldova, arme la suprapret etc

    La fiecare salariu ma simt furat de catre statul Roman si din pacate singurul lucru pe care il mai pot face este sa emigrez. 

    In loc sa urmareasca interesele tarii, neutralitatea, politicienii si propaganda impinge Romania intr-un razboi cu Rusia in care nu aveam ce cauta.

    Tucker Carlson ;

    "Sprijinirea in continuare a Ucrainei cu bani si arme,

    este o nebunie si o mara cruzime fata de populatie" 

    Sluga tot sluga și mai are și tupeul sa o facă pe ascuns.La ce valoare se ridică , câți bani își permit ăștia să scoată fara să știm? Suntem deja vânduți și noi nu știm?

    Noul sef al armatei din Ucraina a declarat ;

    "pe front schimbam tactica ofensiva pe unul de aparare"

    deci vom trimite multe ajutoare in bani+arme ANI DE ZILE  

    1. Un motiv în plus să faci propagandă sovietică.

      La fiecare pachet de trimis ruși la cele veșnice, așteptăm o duzină de comentarii patetice prodictatură și prosărăcie nord coreeană. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb