AVAS forţează privatizarea BTT

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2008

Situaţia juridică delicată a multor active, dar şi opoziţia SIF Transilvania la multe contracte de asociere controversate, determină Guvernul să forţeze o privatizare urgentă la Biroul de Turism pentru Tineret.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) analizează, în prezent, stoparea procesului de restructurare a companiei BTT şi scoaterea la vânzare a acţiunilor societăţii, în perioada imediat următoare. Reprezentanţii AVAS au precizat pentru ziarul BURSA că Autoritatea a solicitat conducerii societăţii să întocmească Dosarul de Privatizare şi evaluarea acesteia, de către o firmă specializată, în vederea determinării valorii de piaţă a societăţii.

BTT este listată pe secţiunea Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, iar ultimul preţ la care s-au trantacţionat acţiunile societăţii a fost de 3,4 lei.

AVAS deţine 87, 92% din BTT, restul acţiunilor fiind deţinute de SIF Transilvania cu 10,64% şi alţi acţionari cu 1,43%.

Ca acţionar semnficativ, SIF Transilvania a încercat să blocheze în instanţă mai multe contracte controversate încheiate de conducerea BTT în ultimii ani. Cel mai important proces este cel pentru desfiinţarea contractului de asociere în participaţiune dintre BTT şi Perla Majestic SA pentru Hotelul Forum din Costineşti.

De altfel, grupul Perla Majestic, controlat de omul de afaceri Mohammad Murad, a primit mai multe contracte de asociere pentru diverse active din patrimoniul societăţii BTT, în ultimii doi ani.

Ceea ce îi face acum pe micii acţionari să creadă că această privatizare ar fi de fapt pregătită special pentru grupul Perla Majestic.

Ziarul BURSA a publicat, în premieră, informaţia că AVAS a numit acum un an la conducerea BTT, un fost administrator al grupului Perla Majestic, iar apoi grupul a negociat chiar cu fostul angajat detaliile contractuale pentru hotelul Forum.

Tot ziarul BURSA a mai publicat şi faptul că de privatizarea BTT s-a mai interesat şi firma "Dragon Medical Complex", controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, dar şi fostul director BTT, Liviu Vâclea, condamnat penal pentru prejudicierea BTT!

Deocamdată AVAS doar testează terenul pentru o privatizare rapidă a companiei: "În situaţia în care se va decide vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de AVAS la SC BTT SA, metoda preconizată pentru vânzarea acţiunilor este licitaţia cu strigare.

În această situaţie potenţialilor cumpărători li se vor aduce la cunoştinţă, prin Dosarul de Prezentare, situaţia economico-financiară, patrimonială, juridică a societăţii, inclusiv situaţia activelor şi a litigiilor în care S.C. BTT S.A. este parte. Precizăm că, în conformitate cu Normele Uniunii Europene, noii proprietari nu vor fi obligaţi să menţină obiectul de activitate al societăţii", susţine conducerea societăţii în răspunsul adresat redacţiei noastre.

Alte surse susţin însă că privatizarea ar fi fost cerută insistent chiar de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, bun prieten cu patronul grupului Perla Majestic. Informaţia nu a putut fi însă confirmată, dar este greu de crezut că AVAS va reuşi să vândă într-o lună o companie cu atâtea probleme în justiţie şi cu un patrimoniu în ceaţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai da....cum sa nu ca trebuie sa faca investitii la forum de 500.000 de euro si a adus tot ce a aruncat de la perla si fenicia la forum,bataie de joc nimik nu a investit,capace de wc folosite si tot asa...sa scoata ochii btt-ului!!!e pe japca direct ce sa mai

    vad ca nimeni nu zice nimic si complex forum se naruie cu fiecare zi ce trece pe nimen i nu intereseaza lau lasat balta e a nimanui rusine si pacat o privatizare rusinoasa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb