AVAS trebuie să restituie SIF Moldova 8,2 milioane de lei, opriţi în contul unui bilet la ordin avalizat

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 martie 2010

AVAS trebuie să restituie SIF Moldova (SIF2) suma de 8,2 milioane lei, pe care autoritatea a oprit-o de la societate în contul unui bilet la ordin avalizat în perioada 1995 - 1996 de fostul Fond al Proprietăţii Private II Moldova în favoarea fostei Bancorex.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, la 11 februarie, recursul formulat de AVAS împotriva unei sentinţe a Curţii de Apel Bucureşti care obliga autoritatea să restituie suma respectivă societăţii de investiţii financiare.

"Ştiam decizia instanţei supreme, însă nu am putut să facem public anunţul decât astăzi (vineri - n.r), când am primit dovada hotărârii. Din acest moment nu văd nicio cale prin care AVAS mai poate contesta restituirea banilor pe care i-a poprit în urmă cu mai mulţi ani. În prezent mai avem câteva procese cu AVAS privind biletele la ordin avalizate de fostul FPP, prin care sperăm să recuperăm aproape şapte milioane de euro", a declarat pentru MEDIAFAX Costel Ceocea, preşedintele CA şi directorul general al SIF Moldova.

Majoritatea biletelor la ordin avalizate de FPP II au făcut obiectul unor acţiuni în instanţă, prin care s-a contestat valoarea obligaţiilor de plată pe care societatea le are faţă de AVAS, rezultate din avalizarea unor bilete la ordin emise în perioada 1995-1996 în favoarea fostei Bancorex.

SIF Moldova şi AVAS au încheiat, în 2003, un protocol care prevedea plata eşalonată a sumei reprezentând o parte a garanţiilor acordate de FPP II Moldova pentru o serie de credite nerambursate, însă, ulterior, protocolul nu a mai fost respectat.

FPP II a acordat garanţii pentru mai multe credite contractate de o serie de firme private de la mai multe bănci. În condiţiile în care firmele nu au restituit banii, SIF Moldova, succesoarea FPP, este obligată să achite sumele.

Ca urmare a litigiilor înregistrate pe rolul instanţelor de judecată, au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti prin care a fost recunoscută valabilitatea unor bilete la ordin sau, după caz, unele au fost anulate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb