Investiţiile în producţia hidro de energie electrică trebuie să continue, mai ales că România nu a amenajat decât 50% din propriul potenţial hidroenergetic, a declarat directorul general adjunct al Hidroelectrica, Traian Oprea, citat de Agerpres.
"Dacă în 2003, Hidroelectrica făcea investiţii de 30-40 milioane de euro, din 2005 compania a făcut constant investiţii anuale de peste 300 milioane de euro", a subliniat domnia sa.
Traian Oprea a mai subliniat că, pe plan mondial, există o explozie de investiţii în energie regenerabilă, cu care România trebuie să ţină pasul. Statul trebuie să hotărască să facă investiţii în amenajarea de noi hidrocentrale, a explicat directorul general adjunct al Hidroelectrica, care a estimat că s-ar putea recurge la concesiuni pe bază de parteneriat.
"Este vorba de opt lucrări mai mari hidroenergetice, care se află pe Olt, Siret, Siriu, Strei. Acest parteneriat public privat va fi poate cea mai bună soluţie, pentru că sunt foarte mulţi doritori să investească în energie", afirmă domnul Oprea.
Studiile făcute pentru viitoarele companii energetice - Electra şi Hidroenergetica - au dus la concluzia că preţul coşului de energie produs de cele două companii din surse mixte va fi de circa 42-43 de euro/MWh.