AVERTISMENTE PENTRU TÂNĂRUL CABINET Ungureanu: Nu am nicio reţinere să remaniez orice ministru care nu se ridică la nivelul exigenţelor

Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2012

Victor Ponta a spus: "Relaţia mea cu Crin Antonescu este impecabilă. Am văzut prin presă că ne-am fi certat la o emisiune televizată. Nu, eu am plecat pentru că aveam o întâlnire la care întârziasem, la care a venit apoi şi Crin Antonescu, după ce s-a terminat emisiunea. Dar văd că din orice se creează tot felul de poveşti. Relaţia noastră personală funcţionează foarte bine. Discutăm tot timpul, mergem împreună la emisiuni, la conferinţe de presă, la tot felul de evenimente. Doar că nu stăm în aceeaşi casă seara".

Victor Ponta a spus: "Relaţia mea cu Crin Antonescu este impecabilă. Am văzut prin presă că ne-am fi certat la o emisiune televizată. Nu, eu am plecat pentru că aveam o întâlnire la care întârziasem, la care a venit apoi şi Crin Antonescu, după ce s-a terminat emisiunea. Dar văd că din orice se creează tot felul de poveşti. Relaţia noastră personală funcţionează foarte bine. Discutăm tot timpul, mergem împreună la emisiuni, la conferinţe de presă, la tot felul de evenimente. Doar că nu stăm în aceeaşi casă seara".

  • document ataşat Noul Cabinet
    apasă aici pentru a descărca.

    Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, că nu va avea nicio reţinere să remanieze orice ministru care nu se va ridica la nivelul exigenţelor publice şi la nivelul exigenţelor sale. El a spus că miniştrii sunt foarte tineri, iar cu unii dintre ei a avut plăcerea să lucreze.

    "Au studii în străinătate, nu pornesc de la considerentul că vreunul nu ştie cum arată lumea şi în afara graniţelor ţării", a declarat Ungureanu.

    Ungureanu: Le voi cere miniştrilor competenţă, decenţă, modestie şi disponibilitate pentru dialog

    Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că le va cere viitorilor miniştri competenţă, profesionalism, responsabilitate, decenţă, modestie şi dis-ponibilitate de dialog, astfel încât intenţiile Guvernului să poată fi auzite. El a mai spus că Guvernul pe care îl propune merită încredere şi este pregătit să dovedească nu doar o schimbare de generaţie politică, ci şi o schimbare de principiu.

    Ungureanu: Nu voi fi un prim-ministru care vine în fruntea Guvernului pentru a pleca

    Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că porneşte cu "gânduri foarte realiste", în niciun caz de la principiul că urmează să fie schimbat, el subliniind: "Nu voi fi un prim-ministru care vine în fruntea Guvernului pentru a pleca".

    Ungureanu: Partidele, în egală măsură responsabile pentru modul în care Guvernul îşi va face treaba

    Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a precizat că partidele sunt în egală măsură responsabile pentru modul în care viitorul Guvern urmează să-şi facă treaba, arătând că nu este vorba doar despre o responsabilitate a membrilor Cabinetului, ci şi a Coaliţiei de guvernare.

    El a mai spus că există trei responsabilităţi majore, una dintre acestea fiind cea a viitorului prim-ministru. Potrivit lui Ungureanu, există şi res-ponsabilitatea fiecărui ministru în parte pentru ceea ce urmează să facă la ministere, dar şi responsabilitatea pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, pentru consecinţele punerii în aplicare a programului, pentru greşeli şi pentru tot ceea ce se reuşeşte a fi făcut.

    Ungureanu: M-aş bucura ca prin prezenţa în Parlament opoziţia să dea măcar impresia unei colaborări

    Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu speră ca viitorul guvern să aibă sprijinul onest al celorlalte forţe parlamentare, arătând că s-ar bucura foarte mult ca prezenţa în Parlament a forţelor de opoziţie să dea măcar impresia unei colaborări pe interesele naţionale. "Sper că în demersul pe care acest guvern astăzi alcătuit, pe cale a fi votat, urmează să îl facă, voi avea şi sprijinul onest al celorlalte forţe parlamentare. Am spus şi în discursul de învestitură, sunt pentru un dialog accentuat cons-istent, profesionist cu partidele de opoziţie", a afirmat Ungureanu.

    El a adăugat că împreună, şi opoziţie, şi putere, sunt reponsabile de destinul acestei ţări şi că "sunt destule subiecte a căror valoare trece de limitele ideologice ale unui partid".

    Întrebat dacă face un apel la opoziţie să voteze noul guvern, Ungureanu a spus că cele trei partide din USL vor decide ce urmează să facă.

    "M-aş bucura foarte mult ca prezenţa în Parlament să dea măcar impresia, dacă nu conţinutul real al unei colaborări politice, pe interesele naţionale profunde", a adăugat Ungureanu.

    Antonescu, despre colaborarea USL cu Guvernul Ungureanu: Putem da împreună la lopată

    Preşedintele PNL, Crin Antones-cu, a declarat, ieri, că USL şi Guvernul Ungureanu ar putea da împreună la lopată, în cazul unor catastrofe naturale nedorite, sau discuta pe marginea unor tratate importante pentru România, el ţinând să sublinieze că acest Cabinet nu are susţinerea USL.

    Întrebat dacă exclude, pe viitor, în numele USL, orice fel de colaborare cu Guvernul Ungureanu, Antonescu a răspuns: "Dragă domnule, uite, de câteva zile ninge foarte tare. Asta înseamnă că, Doamne fereşte!, se pot întâmpla catastrofe naturale. Nu ştiu, putem să dăm împreună la lopată. Se poate întâmpla să discutăm, nu ştiu, tratate importante pentru Româ-nia. Le vom discuta. Vrem să fie clar din capul locului al cui este acest Guvern şi că el nu are în niciun fel susţinerea noastră".

    Antonescu a spus că Guvernul Ungureanu este al lui Traian Băses-cu şi al PDL şi a acuzat faptul că şeful statului nu le-a spus liderilor opoziţiei, la consultările de la Cotroceni, că are de gând să-l propună pe Mihai Răzvan Ungureanu ca premier. "Este un Guvern al lor, PDL şi-a pus consilierii şi, ca să fie, ştiu şi eu, bine, siguri de anumite lucruri, şi un şef de la SIE. Nu ştiu, este portocalie toată treaba, indiferent de culoarea ochilor. Nu avem noi nicio treabă cu asta", a spus Antonescu.

    Ponta: Am vorbit şi voi mai vorbi cu Ungureanu, am o relaţie civilizată cu el

    Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că a vorbit la telefon cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, şi va mai vorbi cu acesta, pentru că a avut şi are o relaţie civilizată cu acesta, însă nu au stabilit o eventuală consultare. "Atât timp cât dialogul celor de la putere cu opoziţia s-a rezumat la 15 minute de consultări formale la Cotroceni, vina aparţine puterii. Eu sunt un om al dialogului, însă cu cei care pot purta un dialog. Însă decizia noastră politică de a nu participa la procedurile de învestire rămâne valabilă", a mai spus Ponta.

    Ponta a spus că decizia politică a USL de a nu participa la procedurile parlamentare de învestire a noului Guvern rămâne neschimbată.

    El a precizat însă că va fi prezent, astăzi, la şedinţa comună a Parlamentului, în care se va da votul de învestitură, pentru a explica poziţia USL şi a expune aşteptările opoziţiei de la noul guvern.

    Ponta va fi prezent în plen împreună cu cei patru lideri ai grupurilor PSD şi PNL de la Camera Deputaţilor şi de la Senat.

    Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu l-a sunat, marţi, pe preşedintele PSD Victor Ponta, pentru o întrevedere legată de formarea şi învestirea noului Guvern, acesta răspunzându-i că acceptă să discute cu el, dar decizia politică a USL, de a nu participa la votul de învestitură, nu se schimbă.

    Ungureanu spune că nu se încalcă legea prin faptul că este încă director al SIE

    Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, ieri, că nu se încalcă în niciun fel legea prin faptul că încă mai este director al SIE şi a precizat că demisia sa de la conducerea acestui Serviciu este implicită, dacă votul Parlamentului asupra viitorului Guvern va fi pozitiv.

    Întrebat dacă se încalcă legea prin faptul că este încă director al SIE şi se implică în politică, Ungureanu a spus: "Nu se încalcă în nicun fel legea. Vă aduceţi aminte de preşedintele Emil Boc când a început demersurile pentru a deveni prim-ministru al Guvernului, era încă primar al municipiului Cluj". Întrebat dacă va demisiona de la SIE, Ungureanu a spus : "Este implicit, dacă votul va fi pozitiv".

    Noul Guvern se angajează să sprijine adoptarea "cât mai urgentă" a statutului minorităţilor

    Programul noului Cabinet include angajamentul Executivului de a sprijini adoptarea "cât mai urgentă" a proiectului de lege privind statutul minorităţilor, precum şi un capitol distinct de dezvoltare a relaţiilor interetnice, a declarat vicepreşedintele politic UDMR, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

    Statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ cinci ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii. Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, în toamna anului trecut, că reprezentanţii Uniunii insistă pe adoptarea de către Parlament a legii privind statutul minorităţilor naţionale şi au redeschis discuţiile în acest sens cu partenerii de coaliţie. Borbely a declarat că termenul pentru adoptarea de către Parlament a acestei legi a fost depăşit, însă Uniunea insistă pe acest subiect, care constituie un angajament al coaliţiei.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    22 Ian. 2025
    Euro (EUR)Euro4.9768
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
    Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    oaer.ro
    greenenergyexpo-romenvirotec.ro
    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    solarenergy-expo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb