"Avicola" Iaşi urmăreşte să obţină o finanţare SAPARD de două milioane de euro

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 26 ianuarie 2006

Conducerea SC "Avicola" SA Iaşi, societate al cărei principal acţionar este finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, domnul George Becali, intenţionează să continue programul de modernizare, prin investiţii în abator şi în adăposturile pentru creşterea păsărilor. Conform declaraţiilor domnului Valentin Ciurel, directorul general al "Avicola", modernizarea adăposturilor de la Războieni, aparţinînd societăţii, va costa aproximativ un milion de euro, în timp ce lucrările la abatorul din localitatea Tîrgu Frumos se vor ridica la o valoare de patru milioane de euro. Aceste proiecte vor fi analizate în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 8 februarie. În ceea ce priveşte adăposturile, se va apela la un împrumut, prin Fondul de Garantare a Creditului Rural, iar pentru modernizarea abatorului se va depune un proiect pentru a obţine finanţare SAPARD. Din valoarea de 4 milioane de euro a acestui obiectiv, societatea va trebui să asigure două milioane de euro, tot din credite bancare.

Aceste intenţii investiţionale completează lucrările de modernizare şi dezvoltare derulate anul trecut, asumate prin contractul de privatizare, valoarea acestora fiind de 2,655 milioane euro, după cum a precizat directorul general al "Avicola". Domnul Ciurel a mai declarat că la finalul lunii noiembrie a anului trecut, societatea înregis-tra un profit de 3,4 milioane RON, dar a evitat să facă o prognoză pentru perioada următoare, în condiţiile în care orice calcule pot fi influenţate de efectele gripei aviare asupra industriei româneşti de profil.

Societatea "Avicola" SA Iaşi este specializată în creşterea păsărilor pentru carne şi ouă, industrializarea cărnii de pa-săre, producerea de nutreţuri combinate, prelucrarea cărnii de pasăre, operaţiuni de achiziţie a cerealelor pentru producerea furajelor. Domnul Becali a dobîndit controlul asupra firmei ieşene în aprilie 2004, deţinînd iniţial 52% din unitate. La finele anului trecut, graţie unui aport în numerar de 4,46 milioane RON la majorarea capitalului social, el a mai obţinut 16% din acţiuni, deţinînd în acest moment 68% din "Avicola", iar statul a rămas cu 20,4%. La preluarea controlului asupra "Avicola", acţionarul majoritar a fost nevoit să facă faţă unor datorii de 11,4 milioane RON, care au fost plătite pînă în luna iunie a anului trecut.

Ca urmare a eforturilor inves-tiţionale derulate în paralel cu cele de achitare a restanţelor, societatea a reuşit să atingă per-formanţa de a avea de plătit doar datoriile curente către stat, a reuşit eliminarea intermediarilor în furnizarea nutreţurilor, necesarul de furaje fiind produs acum prin forţe proprii, şi a demarat un program investiţional prin care încearcă să se alinieze normelor europene în domeniu. La acest capitol, "Avicola" Iaşi trebuie să definitiveze o serie de proiecte pînă la finalul anului în curs, dar termenul limită pînă la care are răgazul de a se conforma cerinţelor europene este 2009, după cum a mai declarat domnul Ciurel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb