Avocata Alinei Bica a fost reţinută

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 19 martie 2015

Actualizare 19:49

Laura Voicu, avocata fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, a fost reţinută de procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore, pentru favorizarea făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

De asemenea, procurorii au dispus urmărirea penală faţă de Learciu Niculae, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

În ordonanţele de reţinere, procurorii arată că avocatul Voicu Laura-Cătălina, apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv în dosarul nr. 189/P/2012 al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, cunoscând faptul că suspectul Learciu Niculae nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul "Barou constituţional", l-a desemnat pe acesta să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul nr. 189/P/2012, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA.

Din dispoziţia inculpatei Voicu Laura-Cătălina, Learciu Niculae a exercitat şi alte activităţi ce ţin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reţinere şi arestare preventivă unde a acordat asistenţă juridică mai multor clienţi ai acesteia.

În acest mod, cu referire la dosarul 189/P/2012, Voicu Laura-Cătălina a creat condiţiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situaţia de a proceda la refacerea actelor de urmărire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsită de asistenţă juridică.

Prin prezentarea lui Learciu Niculae ca avocat, Voicu Laura-Cătălina a urmărit şi posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operaţie nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obţinerii lor, cu consecinţa imposibilităţii utilizării acestora ca mijloace de probă în cauza nr. 189/P/2012 a DNA. Inculpatei Voicu Laura-Cătălina şi suspectului Learciu Niculae li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedură penală.

Laura Voicu urmează a fi prezentată, mâine, la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(Elena Deacu)

---

Laura Voicu, avocata fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, a fost adusă, astăzi, cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), scriu surse din presă.

Laura Voicu a afirmat că a venit, "se pare", ca să fie audiată într-un dosar în care ar fi vizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb