BACIU (MECRMA): ''Ministerul ia măsuri privind întărirea rolului statului ca acţionar''

Laura Boico
Companii / 14 mai 2016

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), ia măsuri în ceea ce priveşte întărirea rolului statului ca acţionar care sprijină în mod real managementul companiilor de stat în procesul de îmbunătăţire a performanţei acestora, a declarat Sorana Baciu, secretar de stat în cadrul instituţiei.

Ea a participat, vineri, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a bursei londoneze, potrivit Agerpres.

''În cadrul mesei rotunde, secretarul de stat Sorana Baciu a prezentat participanţilor, investitori instituţionali şi instituţii financiare internaţionale, avantajele competitive pe care România le oferă investitorilor străini, precum şi măsurile pe care Ministerul Economiei le implementează în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri din România, dar şi creării premiselor unei creşteri economice sustenabile", potrivit unui comunicat, transmte aceeaşi sursă.

Potrivit acestuia, Baciu a subliniat importanţa reformelor structurale, în special în ceea ce priveşte creşterea performanţei întreprinderilor publice şi a pieţei de capital, ca sursă de finanţare pentru proiectele de dezvoltare a companiilor, dar şi ca element care impune creşterea transparenţei.

''În prezent, accentul este pus pe implementarea cât mai rapidă şi eficientă a principiilor de guvernanţă corporativă în societăţile din portofoliul Ministerului Economiei, dar şi al celorlalte ministere şi pe selectarea de management profesionist pentru întreprinderile de stat în care urmează să se implementeze OUG 109/2011. În acelaşi timp, ministerul ia măsuri în ceea ce priveşte întărirea rolului statului ca acţionar responsabil şi profesionist care sprijină în mod real managementul companiilor în procesul de îmbunătăţire a performanţei acestora'', a declarat secretarul de stat.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei a făcut parte din delegaţia condusă de Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, care a dat startul şedinţei de tranzacţionare a bursei londoneze (London Stock Exchange).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb