Banca Centrală a Canadei creşte ratele dobânzilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 octombrie 2018

Banca Centrală a Canadei creşte ratele dobânzilor

Banca Centrală a Canadei a majorat, ieri, ratele dobânzilor după cum era de aşteptat şi a spus că vor fi necesare mai multe turbulenţe pentru a menţine inflaţia sub control, în timp ce un nou pact comercial nord-american prog­nozează că va reduce incertitudinea economică.

Banca centrală - care a ridicat din iulie 2017 ratele de cinci ori până în prezent - a modificat limbajul său standard, renunţând la referinţele anterioare la un ritm gradual de înăs­prire.

Banca a transmis: "Pentru a determina ritmul adecvat al creşterii ratelor, Consiliul guvernatorilor va continua să ţină seama de modul în care economia se adaptează la ratele dobânzii mai mari, având în vedere nivelul ridicat al datoriei populaţiei".

Perspectivele băncii pentru economia canadiană au fost, în general, pozitive, ţinând cont de creşterea solidă atât a cererii externe şi interne, cât şi a condiţiilor financiare favorabile.

Incertitudinea privind comerţul din America de Nord, pe care banca o remarcase anterior ca pe un risc potenţial major, se va diminua după ce Statele Unite, Canada şi Mexic au convenit asupra unui nou acord comercial continental pe 30 septembrie.

Banca a mai spus că tensiunile comerciale dintre Statele Unite şi China cântăresc pe pieţele de creştere şi de mărfuri şi "ar putea avea un impact semnificativ şi durabil asupra economiei globale".

Creşterea ratei, cu un sfert de punct procentual, a dus la rata dobânzii overnight a băncii la 1,75%, cu mult sub nivelul "neutru" de 2,5-3,5% , unde politica monetară nu este nici stimulativă, nici acomodantă.

Banca, remarcând economia S.U.A., a fost "deosebit de robustă", a amplificat estimarea din al treilea trimestru la 1,8%, de la 1,5%. Creşterea în trimestrul al patrulea ar trebui să ajungă la 2,3%, a transmis banca.

Potrivit băncii, inflaţia generală ar trebui să scadă la începutul lui 2019, după ce efectul factorilor temporari se estompează şi apoi va rămâne la aproximativ 2,0% - punctul de mijloc al intervalului ţintă de la 1 la 3% - până la sfârşitul anului 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb