BANCA CENTRALĂ DE LA VIENA AVERTIZEAZĂ: Riscurile de credit din Austria sunt tot mai mari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 19 decembrie 2011

Băncile austriece "Raiffeisen", "Erste" şi "Volksbanken" au nevoie, împreună, de o majorare de capital de 3,9 miliarde euro.

Băncile austriece "Raiffeisen", "Erste" şi "Volksbanken" au nevoie, împreună, de o majorare de capital de 3,9 miliarde euro.

Banca Centrală a Austriei a avertizat, la finele săptămânii trecute, că riscurile de credit care privesc sectorul bancar naţional sunt în creştere din cauza încetinirii economiei.

Potrivit instituţiei menţionate, băncile austriece trebuie să-şi majoreze capitalul.

"Rata consolidată de adecvare a capitalului Tier 1 pentru băncile austriece era de 10,3% la mijlocul lui 2011, dar considerăm că încă este nevoie de majorarea capitalului acestora", potrivit raportului privind stabilitatea pieţelor financiare, lansat vineri, de Banca Aus-triei. Documentul notează că aces-te majorări se impun întrucât comparaţiile cu alte bănci externe arată că instituţiile de creditare austriece încă au o capitalizare inferioară mediei.

Pe de altă parte, Banca Austriei a salutat măsurile adoptate de instituţiile creditoare din ţară pentru majorarea capitalului.

Săptămâna trecută, autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Austria (FMA) anunţa că marile bănci comerciale din ţară nu vor mai apela la sprijinul financiar al statului pentru îndeplinirea noilor cerinţe de capital, în ciuda volatilităţii de pe pieţe.

Helmut Ettl, co-preşedinte al FMA, a afirmat că băncile austriece sunt bine plasate pentru refinanţare, în ciuda problemelor masive cu care se confruntă Europa în privinţa majorării capitalului băncilor. Ettl a adăugat: "Nu este nicio situaţie de stres privind lichidităţile în sectorul bancar aus-triac".

În timpul crizei financiare, Austria a injectat capital în "Erste Group Bank", "Raiffeisen" şi "Volksbanken". Totodată, au fost naţionalizate băncile "Hypo Alpe Adria" şi "Kommunalkredit".

Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Austriei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, afirmă că băncile din Austria nu au fost capabile să evite impactul negativ al escaladării crizei datoriilor din zona euro.

"În pofida expunerii lor reduse pe ţările puternic îndatorate - comparativ cu alte state -, băncile austriece nu au reuşit să scape de aceste efecte negative", a spus Nowotny.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb