Banca Spaniei: Încă nu sunt semne de redresare a economiei

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 noiembrie 2012

Banca Spaniei: Încă nu sunt semne de redresare a economiei

Perspectivele economiei spaniole în următoarele trimestre nu sunt favorabile, a avertizat ieri Luis Maria Linde, guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei, într-un discurs rostit în Parlament. În schimb ţinta de deficit bugetar pentru acest an poate fi atinsă, a apreciat şeful Băncii Spaniei.

"Datele recente arată că ne îndreptăm în direcţia potrivită. Cred că nu va fi imposibil să îndeplinim ţintele de deficit", le-a declarat reporterilor Luis Maria Linde. Spania s-a angajat să-şi reducă anul acesta deficitul bugetar la 6,3% din PIB, de la peste 9% anul trecut. De asemenea, oficialul spaniol a apreciat că deciziile de politică monetară ale Băncii Centrale Europene (BCE) doar "cumpără timp" pentru zona euro, care trebuie să-şi rezolve problemele de bază.

În 6 noiembrie, premierul spaniol Mariano Rajoy a avertizat că anul 2013 va fi cel mai dificil pentru Spania, aflată în recesiune, dar în 2014 economia îşi va relua creşterea. "'Va exista o îmbunătăţire în 2013, deşi economia încă se va contracta, iar în 2014 se va înregistra o redresare completă'', a afirmat Rajoy.

Condiţiile pentru acordarea unui potenţial pachet de asistenţă financiară încă sunt studiate, a afirmat şeful guvernului spaniol, adăugând că lipsa finanţării constituie principala problemă cu care se confruntă economia spaniolă. În luna iunie, zona euro a decis să acorde Spaniei un program de sprijin de 100 miliarde de euro pentru susţinerea sectorului financiar spaniol.

Trei bănci spaniole sunt interesate de achiziţionarea Banco de Valencia

Grupurile bancare spaniole Caixabank, Bankinter SA şi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA vor licita probabil în următoarele zile pentru achiziţionarea Banco de Valencia, preluată anul trecut de guvernul de la Madrid. Caixabank ar putea face o ofertă săptămâna acesta, iar celelalte două instituţii vor aştepta probabil aprobarea planului de recapitalizare a băncilor naţionalizate, prevăzut pentru 28 noiembrie, susţine publicaţia spaniolă Expansion, transmite Agerpres. Săptămâna trecută, Banca Centrală a Spaniei a reluat procesul de vânzare a Banco de Valencia şi Catalunya Banc SA, după recenta lor restructurare. În iunie, Banca Spaniei a suspendat vânzarea celor două bănci, după ce zona euro a convenit să acorde Spaniei un program de asis­tenţă financiară de 100 miliarde de euro pentru susţinerea sectorului financiar spaniol.

Luni, Miguel Temboury, subsecretar de stat în Ministerul Economiei, a declarat că băncile spaniole ar putea avea nevoie de mai puţin de 40 miliarde de euro pentru recapitalizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb