BĂSESCU EXPLICĂ DEMISIA LUI MIHAI FIFOR: Dragnea a vrut trucarea licitaţiei pentru corvete

F.B.
Politică / 21 noiembrie 2018

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl acuză pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că a vrut trucarea licitaţiei pentru corvete. Băsescu explică faptul că, prin lege, România poate să achiziţioneze echipamente militare fără licitaţie, însă "Daddy" a vrut o licitaţie, pentru că "singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitaţie trucată", scrie News.ro.

"Ia corveta neamule sau de ce a vrut Daddy licitaţie pentru corvete? Răspuns: ca să fie ceva de trucat", a scris în seara zilei de ieri Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Fostul preşedinte menţionează că, prin lege, România poate să achiziţioneze echipamente militare fără licitaţie, dar prin negociere directă funcţie de opţiunile tehnice, tactice şi de preţ ale armatei şi că aşa a achiziţionat armata avioanele multirol F 16, avioanele de transport C 130, avioanele de transport SPARTAN, transportoarele blindate Phirania, rachetele Patriot şi multe altele.

"La nici una din aceste achiziţii directe, supravegheate chiar de guvernele statelor furnizoare, nu au existat contestaţii sau acuzaţii de corupţie. Dar pentru că interesele sunt interese, ce credeţi că i-a dat prin cap lui Daddy? Să organizăm o licitaţie în valoare de 1,6 miliarde dolari pentru achiziţionarea a 4 corvete, necesare Forţelor Navale Române. Ciudată decizie, mai ales că cele mai bine păzite secrete ale oricărei armate şi anume capabilităţile şi caracteristicile navelor de luptă şi a armamentelor aflate la bord, au fost împrăştiate către toţi participanţii la licitaţie, în loc să fie cunoscute numai de compania constructoare.

Până la urmă au ajuns la finalul licitaţiei trei competitori: olandezii de la Damen, italienii de la Ficantieri şi francezii de la Naval Grup", continuă Traian Băsescu.

De ce a vrut Daddy o licitaţie ? Pentru că singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitaţie trucată. Altfel, prin selecţie de oferte urmată de negociere directă olandezii n-ar fi avut nici o şansă", susţine Traian Băsescu.

În opinia sa, Mihai Fifor a preferat să demisioneze înainte de anunţarea rezultatului licitaţiei, "pentru a nu fi parte a mizeriei puse la cale de Daddy".

"Şi uite aşa, pe banii noştri, ne-am mai făcut rost de un scandal marca Dragnea, care vine, vine, vine...", a mai scris Băsescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Distrugatorul flotei prin anii 90,regrata ca nu mai e la butoane sa mai poata manipula prin minciuni oameni si sa profite din nou de afacerile lui dubioase.Spune despre altii,cum ar fi facut el.

    1. Insa nu e asa de dezvoltat ca domnul Treichl unde ies bani la Chisinau daca ii pui la Bucuresti si iti creste capitalul daca iti scade Buna dispozitie. Cuum see enerva domnul Trreichl cum see marea cu un Millard rezultatul reportat.

      - La o achizitie cu unic furnizor pretul il stabileste furnizorul.

      - La o licitatie competitiva pretul il stabileste cumparatorul. 

      -In 2016 contractul ce urma sa fie incredintat catre DAMEN era in valoare de 1,6 miliarde . Acum ( urmare licitatiei competitive ) DAMEN cere cca 1,2 miliarde , cu aproape 400 milioane mai putin. 

      - Aceasta cifra vi se pare mica domnule Basescu ? 

      - Pai DAMEN avea de unde sa dea spaga la 1,6 miliarde ( probabil una consistenta ) , la 1,2 miliarde probabil ca va fi una mai mica. 

      - Il deranjeaza pe domnul Basescu ca se strica piata ? 

      In rest numai de bine.

      P.S. Preturile sunt in euro. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb