BASHAR AL-ASSAD:  Siria va recuceri zona acordului ruso-turc

F.B.
Internaţional / 8 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a catalogat drept o "măsură temporară" acordul ruso-turc care creează o viitoare "zonă demilitarizată" în provincia Idleb, dând asigurări că acest teritoriu aflat în mâinile rebelilor - care au început să-şi retragă din el armamentul greu - "va reveni" regimului, relatează AFP.

"Acordul este o măsură temporară, mulţumită căreia regimul a marcat puncte pe teren, începând cu sfârşitul băii de sânge", a declarat preşedintele al-Assad într-o reuniune a Comitetului Central a Partidului său Baas, citat ieri seara de agenţia de presă de stat Sana.

"Această provincie şi alte teritorii care se află în continuare sub controlul teroriştilor vor reveni statului sirian", a dat asigurări al-Assad, desemnându-i lolaltă pe rebeli şi jihadişti.

În războiul care a devastat Siria din 2011 şi care s-a soldat cu peste 360.000 de morţi, Rusia este aliata lui Bashar al-Assad, iar Turcia susţine grupări rebele care i se opun.

Acordul turco-rus cu privire la Idelb, prezentat pe 17 septembrie, prevede instaurarea unei zone-tampon de 15-20 de kilometri lăţime, în vederea despărţirii teritoriilor insurgente de sectoare vecine aflat sub controlul regimului sirian. El a permis îndepărtarea iminenţei unei ofensive a regimului, care făcea ONG-uri şi ONU să se teamă de o "catastrofă umanitară" şi o "baie de sânge" în aceast ultim bastion insurgent.

După săptămâni de incertitudini cu privire la şansele aplicării acestui acord, rebeli sirieni din provincia Idleb au început să-şi retragă armamentul greu, odată cu apropierea datei-limită stabilite de Moscova şi Ankara, dar au avertizat duminică că operaţiunea va dura "mai multe zile".

Retragerea armamentului greu este necesar să aibă loc până la 10 octombrie - adică miercuri -, iar plecarea jihadiştilor până la 15 octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb