"Bayer" şi-a majorat oferta pentru "Monsanto"

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iulie 2016

"Bayer" şi-a majorat oferta pentru "Monsanto"

Grupul german "Bayer" AG, cu activităţi în industria chimică, şi-a majorat, săptămâna trecută, oferta sa pentru cumpărarea "Monsanto" Co. din SUA, alături de care vrea să creeze cel mai mare furnizor mondial de seminţe modificate genetic şi erbicide.

"Bayer" propune, acum, 125 de dolari în numerar pentru o acţiune "Monsanto", respectiv 54,7 miliarde de dolari în total, comparativ cu 122 de dolari pe acţiune cât a oferit anterior (aproximativ 53,4 miliarde de dolari în total). Grupul "Bayer" este dispus, totodată, să plătească un comision de 1,5 miliarde de dolari către "Monsanto" dacă tranzacţia va fi blocată de autorităţile de reglementare.

Majorarea ofertei a fost făcută la numai câteva ore după ce a apărut informaţia conform căreia "Monsanto" ar putea realiza o afacere cu un alt gigant german al chimicalelor, BASF SE. Potrivit unor surse citate de presa străină, "Monsanto" analizează împreună cu BASF o posibilă combinare a operaţiunilor lor din domeniul chimicalelor destinate agriculturii.

Werner Baumann, directorul executiv al "Bayer", a declarat, într-un comunicat: "Suntem covinşi că această tranzacţie este cea mai bună oportunitate pentru acţionarii Monsanto".

Compania americană a anunţat că va analiza oferta.

În luna mai, "Bayer" oferea 122 de dolari pentru un titlu al grupului american, însă propunerea a fost respinsă, "Monsanto" considerând că preţul este prea mic.

Deşi compania a respins oferta "Bayer", directorul executiv al "Monsanto", Hugh Grant, a anunţat, luna trecută, că discuţiile cu grupul german au fost reluate. Acesta a menţionat că "Monsanto" discută şi cu alte companii pe marginea unei eventuale tranzacţii.

"Bayer" ocupă locul al doilea la nivel global pe piaţa erbicidelor, după "Syngenta" AG din Elveţia, cu o cotă de 18%. "Monsanto" este lider pe piaţa seminţelor, cu o cotă de 26%. Achiziţia "Monsanto" i-ar aduce "Bayer" acces la pieţele din SUA, America Latină şi India.

Compania "Monsanto" este afectată de scăderea preţurilor materiilor prime agricole, iar oferta sa de a prelua "Syngenta" în 2015, pe aproximativ 46,2 miliarde de dolari, a eşuat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Confundati Euro cu Dolarul american. Dar ce mai conteaza cateva miliarde in plus sau in minus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb