Bucuresti, 22 aprilie 2008 - Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza astazi, 22 aprilie a.c., un parteneriat cu Fundatia H, organizatie care are ca principala preocupare invatamantul la distanta destinat persoanelor cu nevoi speciale.
"BCR reconfirma ca este atat lider si formator de piata cat si un cetatean institutional responsabil care isi asuma rolul de partener al comunitatii. Aceasta calitate permite BCR sa returneze in folosul societatii o parte din plusul de valoare pe care banca il creeaza", a declarat Cornel Cojocaru, director executiv al Directiei de Comunicare din cadrul BCR.
O prima actiune in cadrul parteneriatului cu Fundatia H consta in oferirea de catre BCR a 700 de exemplare din cartea "Banii pe intelesul copiilor" elevilor de la Scoala nr.96 din Bucuresti.
Proiectul se adreseaza, in primul rand, acelor colective scolare care cuprind copii cu nevoi speciale, avand in vedere continutul educational specific al cartii, usor de inteles de catre acestia.
Autorul lucrarii este doamna Ligia Georgescu-Golosoiu doctor în economie, expert la Banca Naţională a României.
"BCR este recunoscuta ca promotor al culturii bancare in tara noastra si ne bucuram ca are grija si de pregatirea in domeniu a copiilor cu nevoi speciale", a declarat Radu Fatulescu, presedintele Fundatiei H.
Cartea este un manual original despre bani si instrumente bancare scrisa sub forma unor dialoguri menite sa ii ajute pe copii sa inteleaga mai usor domeniul complex al finantelor. Conceptele despre bani si banci sunt prezentate într-un limbaj adecvat vârstei copiilor. Cartea conţine 56 de pagini structurate în cinci capitole, respectiv: Banii, Economisirea, Dobânda, Cecul, Serviciile Bancare Electronice, este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 9-13 ani si va fi distribuita de catre Fundatia H spre folosul elevilor cu dizabilitati.
"Prin lansarea partneriatului cu BCR, Fundatia H isi extinde, intareste si eficientizeaza actiunile si proiectele pe care le intreprinde in folosul persoanelor cu nevoi speciale, al parintilor acestora, al specialistilor care lucreaza cu ei si, in final, al comunitatii" a adaugat Radu Fatulescu.
BCR, ca partener responsabil al comunitatii din care face parte, este implicata in sustinerea financiara a unor ample proiecte culturale, artistice, social comunitare, umanitare si sportive cu impact national, regional ori local.
Fundatia H este o organizatie caritabila, nonprofit, neguvernamentala, apolitica si indepenta care are drept scop principal facilitarea dreptului egal la educatie si instruire a persoanelor cu nevoi speciale: persoane cu dizabilitati, persoane dezavantajate, persoane in situatii de risc, persoane din zone geografice izolate. Dintre proiectele Fundatiei se disting cele legate de integrarea copiilor cu dizabilitati in scoala regulata, invatamantul pentru copiii netransportabili, editarea revistei de matematica "ABAC", al carui colectiv de redactie este format din cadre didactice de la Scoala nr.96 din Bucuresti, dedicata copiilor din clasele I - IV si organizarea concursului de matematica "ABAC", formarea profesionala si educatia adultilor, e-learning si blending learning, cetatenia activa, formarea formatorilor, proiecte destinate parintilor copiilor cu handicap si specialistilor care lucreaza cu acestia.
• •
BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 17,5 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 582 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM - peste 1.500 de aparate si de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card - 13.000 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcanta prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.
Erste Bank este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală. Peste 52.000 de angajaţi deservesc aproape 16 milioane clienţi, în 2.800 sucursale din opt ţări. La data de 31 Decembrie 2007, totalul activelor era de 200,5 milarde de euro, profitul net de 1.174,7 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 14,6 %.