Berceanu: "Emil Boc comite o greşeală politică majoră"

Florentina Cioacă
Ziarul BURSA #Politică / 7 iunie 2005

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Cezar Preda, susţinut de senatorul Radu Berceanu şi de deputatul Costică Canacheu, a depus ieri, oficial, moţiunea de orientare social-democrată, în baza căreia va candida la şefia formaţiunii. Intitulată "România puternică. România social-democrată. O nouă etapă, aceleaşi idealuri", moţiunea include, conform susţinătorilor ei, angajamentul pe care PD şi l-a asumat în 2001 şi fixează obiectivele interne şi externe ale formaţiunii pentru următorii patru ani, conform orientării de stînga a partidului.

Deşi este evident că moţiunea concurentă, cea populară, iniţiată de Emil Boc, are o susţinere mai solidă din partea membrilor PD, Cezar Preda consideră că aproape 70% dintre românii cu drept de vot îmbrăţişează o doctrină de stînga, diferită de cea a PSD. În opinia sa, nu are nici un sens ca Partidul Democrat, după ce a funcţionat ca partid social-democrat modern european, de centru-stînga, să îşi schimbe brusc orietarea.

Mai mult, senatorul PD Radu Berceanu este de părere că Emil Boc comite o greşeală politică flagrantă: "Franţa şi Olanda nu au votat Constituţia europeană pentru că nu era destul de socială. PSD rămîne singur pe partea stîngă a scenei politice româneşti, prin urmare şi cu întregul electorat de stînga. Nu putem să le facem acest cadou, după ce ne-am zbătut atîţia ani să îi dăm jos de la guvernare", apreciază Radu Berceanu.

Senatorul şi vicepreşedintele PD, Radu Berceanu, subliniază însă că s-a consultat, sîmbătă, şi cu preşedintele Traian Băsescu în privinţa depunerii acestei moţiuni de orietare social-democrată, însă refuză să ofere alte amănunte cu privire la poziţia şefului statului faţă de cursa pentru preşedinţia Partidului Democrat. De reţinut este şi faptul că ambele moţiuni stipulează că Partidul Democrat va oferi sprijinul politic necesar pentru o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb