BERD a luat obligaţiuni emise de Primăria Bucureşti de 75 milioane euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 mai 2015

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 333 de milioane de lei (75 milioane euro) în emisiunea de obligaţiuni de 2,2 miliarde lei (500 milioane euro) lansată de Primăria Bucureşti.

"BERD a investit în emisiunea de obligaţiuni de 2,2 miliarde de lei a Primăriei Bucureşti. Banca a fost extrem de activă în susţinerea dezvoltării pieţei de capital din România, investind în mai multe obligaţiuni în lei. Obligaţiunile emise de Primăria Bucureşti sunt văzute ca deschizătoare de drumuri, fiind primul program de obligaţiuni în lei al Primăriei şi prima listare a unor obligaţiuni municipale la Bursa de Valori Bucureşti", se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Potrivit BERD, citat de Mediafax, programul de obligaţiuni în lei atenuează riscurile valutare şi de devalorizare, prin trecerea de la finanţarea pe termen lung în valută la cea în lei.

În cadrul emisiunii, structurată în patru tranşe, de 3, 5, 7 şi respectiv 10 ani, BERD s-a concentrat pe susţinerea tranşelor cu maturităţi mai lungi, unde a anticipat că cererea va fi mai slabă.

Investiţia BERD corespunde Iniţiativei instituţiei de Dezvoltare a Pieţei Valutare Locale şi a Pieţei de Capital, pentru promovarea dezvoltării pieţelor de capital din ţările unde este prezentă.

Bucureştiul a lansat obligaţiuni de 2,2 miliarde de lei, la o dobândă medie de 3,98%, cea mai bună obţinută de o municipalitate din România, bugetul Primăriei economisind astfel aproximativ patru milioane de lei anual, a declarat marţi primarul general Sorin Oprescu, la Bursa de Valori Bucureşti.

Municipiul Bucureşti a încheiat săptămâna trecută plasarea şi decontarea ofertei de obligaţiuni municipale de 2,2 miliarde de lei vândute către investitori instituţionali din Romania şi alte cinci ţări, precum şi către persoane care au achiziţionat obligaţiuni în valoare de cel puţin 500.000 de lei.

Oferta a fost structurată în patru tranşe, de 3, 5, 7 şi respectiv 10 ani, toate fiind suprasubscrise. În medie, au cumpărat obligaţiuni municipale aproximativ 40 de investitori instituţionali, diferiţi pe fiecare tranşă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb