BILKA creşte investiţiile şi înregistrează la 9 luni un plus de 40%

Companii #Construcţii / 19 octombrie 2015

BILKA, producător de sisteme pentru acoperişuri, a înregistrat în primele nouă luni ale lui 2015 afaceri de 140 milioane lei, în creştere cu 40% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 4,3 milioane de mp de învelitori metalice au fost produse şi comercializate în această perioadă de BILKA.

"Creşterea BILKA din această perioada a anului are la baza trei factori principali. În primul rând investiţiile realizate de companie, în al doilea rând creşterea volumului construcţiilor şi implicit a cererii pentru acoperişuri şi schimbarea comportamentul de consum a clienţilor.

Foarte interesant anul acesta a fost să constatăm că am înregistrat cereri considerabile în toată perioada anului, perioada de sezonalitate se extinde de la an la an. Motoarele vânzărilor de acoperişuri rămân lucrările de renovare, peste 50% din vânzări. Totuşi se simte un reviriment atât în zona lucrărilor rezidenţiale noi, cât şi industriale care se va reflectă consistent în piaţă de acoperişuri. Dacă această tendinţa se menţine, cel mai probabil vom încheia anul cu peste 5 milioane metri pătraţi de învelitori produşi şi 40.000 tone de oţel prevopsit procesat", a declarat Horaţiu Ţepeş, proprietar BILKA.

Conform sursei citate, BILKA a demarat anul trecut un plan investiţional cu finalizare în 2016 estimat la 7 milioane de euro. În a două parte a acestui an, compania a ridicat bugetul la 10 milioane de euro.

Astfel, în perioada 2014 - 2015 investiţiile totale s-au ridicat la peste 7 milioane de euro, investiţie în urmă cărora s-au adăugat în portofoliu 13 noi linii de producţie de ţiglă metalică, sistem pluvial şi accesorii pentru acoperiş şi o suprafaţă de peste 27.000 mp de teren cu destinaţie depozit, linii de producţie şi spaţiu de birouri. În 2016 investiţiile bugetate se ridică la 3 milioane de euro şivizează în principal achiziţia de noi linii de producţie necesare închiderii seriei de investiţii pentru produsele cu destinaţie rezidenţial.

Conform studiilor oficiale, în 2008 piaţă totală a învelitorilor s-a ridicat că volum la peste 32 milioane mp, ca în 2009 să se prăbuşească şi să ajungă la 27 milioane mp. În ultimii ani, piaţă înregistrează creşteri mici dar constante. Compania estimează că în 2015, piaţa poate ajunge ca volum aproape de nivelul din 2008.

"Previziunile noastre se bazează în principal pe evoluţia pieţei în primele 9 luni ale anului când cererile pentru acoperişuri au crescut neaşteptat de mult. O contribuţie importantă la această creştere consider că a avut-o optimisul de la începtul anului care s-a menţinut şi bineînţeles creşterea economică care are un efect pozitiv asupra consumului. Mediul de business şi în special sectorul de construcţiia fost dominat de noi investiţii, noi proiecte demarate şi angajări masive. De asemenea, au existat perioade ale anului când băncile au acordat clienţilor persoane fizice credite şi cu 50% peste nivelul perioadelor anterioare şi cu dobânzi minime istorice ceea ce le-a oferit consumatorilor resursele financiare necesare pentru realizarea lucrărilor de renovare amânate. Toate acestea sunt premise care ne fac să estimăm o creştere a pieţei pentru sfârşitul lui 2015 cu aproximativ 10 procente", a precizat Horaţiu Ţepeş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb