Bill Gates continuă să fie cel mai bogat om din lume

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 martie 2007

Bill Gates continuă să fie cel mai bogat om din lume

Preşedintele "Microsoft" deţine poziţia de lider în topul Forbes pentru al 13-lea an consecutiv

Preşedintele gigantului american "Microsoft" Corp., Bill Gates (51 de ani), şi-a sporit averea cu 12%, la 56 de miliarde de dolari, fiind, în continuare, cel mai bogat om din lume, potrivit ediţiei din 2007 a clasamentului realizat de revista Forbes. Îi urmează Warren Buffett (76 de ani), preşedintele "Berkshire Hathaway" Inc., a cărui avere a crescut cu 24%, la 52 de miliarde de dolari. Gates ocupă poziţia de top de 13 ani.

Pe locul al treilea în clasamentul Forbes se situează Carlos Slim Helu (67 de ani), din Mexic, care deţine, printre altele, compania de telefonie mobilă "America Movil" SA. Acesta a ocupat locul al treilea şi anul trecut, iar averea sa se ridică la 49 de miliarde de dolari. Urmează suedezul Ingvar Kamprad (80 de ani), fondatorul "Ikea", cel mai mare distribuitor mondial de mobilă pentru locuinţe. Şi acesta se situea­ză pe locul al patrulea pentru al doilea an consecutiv, iar averea sa însumează 33 de miliarde de dolari. Locul al cincilea este ocupat de indianul Lakshmi Mittal (56 de ani), preşedintele gigantului oţelier "Mittal Steel" Co.. Averea lui Mittal este de 32 de miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes include 946 de miliardari în dolari, din întreaga lume, care, împreună, au averi de 3.500 de miliarde de dolari. Suma este cu 35% mai mare faţă de cea cuprinsă în clasamentul Forbes din 2006 (2.600 de miliarde de dolari). Creşterea a fost determinată, în mare parte, de boom-ul pieţelor acţiunilor şi de sporirea bogăţiilor celor care provin din state precum Rusia.

Printre primii zece bogătaşi ai lumii se mai numără Sheldon Adelson (73 de ani, locul şase), director executiv al "Las Vegas Sands" Corp. - cel mai mare operator de cazinouri din lume, după valoarea de piaţă. Averea sa este de 26,5 miliarde de dolari. Pe locul al şaptelea îl găsim pe francezul Bernard Arnault, 58 de ani, preşedinte al "LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton" SA, cel mai mare producător mondial de articole de lux. Averea lui Arnault însumează 26 de miliarde de dolari.

Pe locul nouă figurează inves­titorul Li Ka-shing, din Hong Kong, în vârstă de 78 de ani. Averea sa totalizează 23 de miliarde de dolari.

În top zece au intrat două persoane noi - spaniolul Amancio Ortega, care ocupă locul opt şi care este cel mai bogat om din ţara sa. Acesta deţine lanţul de magazine "Zara" (care comercializează îmbrăcăminte). Averea sa se ridică la 24 de miliarde de dolari, iar anul trecut a ocupat locul 23 în topul Forbes.

Canadianul David Thomson este deţinătorul locului al zecelea în clasament, înlocuindu-l pe Kenneth Thomson. Familia lui Thomson controlează compania furnizoare de informaţii pentru pieţele de acţiuni "First Call", iar averea sa însumează 22 de miliarde de dolari.

Topul Forbes de anul acesta a cuprins 178 de membri noi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb