Bitcoin, la noi maxime istorice

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2020

Bitcoin a atins ieri un nou maxim istoric, de peste 23.000 de dolari, continuând raliul puternic dezvoltat recent de criptomoneda al cărei preţ a cunoscut o creştere de peste trei ori în acest an, notează CNBC.

Cea mai valoroasă monedă digitală a lumii a urcat ieri până la un maxim de 23.770 de dolari, conform datelor furnizate de CoinDesk după ce, cu doar o zi în urmă, Bitcoin depăşise pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari.

Raliul este pus pe seama creşterii cererii din partea investitorilor instituţionali, ce folosesc Bitcoin drept acoperire împotriva inflaţiei, în contextul stimulilor fără precedent din Statele Unite pentru sprijinirea economiei lovită de pandemia Covid-19. Echipa de la JP Morgan susţinea, într-o notă publicată recent, că apetitul în creştere al investitorilor pentru Bitcoin va spori intrările în fonduri ce au expunere pe criptomonedă, în detrimentul aurului, mai arată sursa citată.

Marţi, administratorul britanic de fonduri Ruffer, ce gestiona la finele lunii noiembrie active de 20,3 miliarde de lire (27,6 miliarde de dolari), a dezvăluit că circa 2,5% din portofoliul său este în Bitcoin, "ca o mică dar puternică poliţă de asigurare împotriva devalorizării continue a principalelor monede ale lumii".

Performanţa din 2020 a monedei digitale aminteşte de raliul din 2017, când Bitcoin a urcat până la aproape 20.000 de dolari, dar care a fost urmat de o retragere rapidă, în anul următor. Totuşi, fanii criptomonedelor susţin că raliul din acest an este diferit de cel din 2017, fiind propulsat mai degrabă de achiziţii ale investitorilor instituţionali, decât de speculaţii ale retail-ului

Eric Demuth, CEO şi cofondator al platformei de tranzacţionare a criptomonedelor Bitpanda, a declarat: "Această cursă este complet diferită de cea din 2017. Pe atunci, preţul era condus în principal de investitorii de retail. Acum sunt miliardari care laudă Bitcoin, iar fonduri de investiţii iau poziţii semnificative de sute de milioane (n.r. de dolari). Jucătorii mari, care cândva erau critici şi foarte îndepărtaţi de Bitcoin, se altătură acum cursei".

Investitori legendari precum Paul Tudor Jones şi Stanley Druckenmiller au investit în Bitcoin în acest an, iar companii financiare mari precum PayPal şi Fidelity au făcut mişcări importante în această zonă.

Michael Sonnenshein, director general al administratorului de active digitale Grayscale a declarat, pentru CNBC: "Fluxurile noastre sunt acum, probabil, de şase ori mai mari decât în anul trecut, iar tipurile de investitori sunt diferite faţă de orice am văzut până acum. Sunt unii dintre cei mai mari investitori din lume".

Scott Minerd, directorul de investiţii al Guggenheim Investments, a dat o ţintă de preţ pentru Bitcoin de 400.000 de dolari, bazându-şi estimarea pe raritatea critomonedei şi evaluarea relativă faţă de active precum aurul. Dar, trebuie menţionat că în 2017, unii investitori au dat ţinte foarte înalte pentru preţul Bitcoin, care în final nu s-au concretizat.

Scepticii, precum miliardarul Warren Buffett, văd Bitcoin ca un activ speculativ, fără valoare intrinsecă, fiind de părere că tranzacţionarea în moneda digitală este asemănătoare jocurilor de noroc.

Ieri, la ora 17:00, Bitcoin era cotat la 23.186 de dolari, conform site-ului Coindesk.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce e diferit 2017 de 2020?

    Atunci specula ponderea populatiei acu speculeaza ponderea financiara. 

    O joaca grav deja cu leviere si colaterale ca sa isi regleze rapid balantele bancare / financiare. 

    Din acest joc unii vor fi ruinati in timp ce altii vor vace munti de bani. 

    1. urmariti cotatiile live la tranzactionare!!

      pot cumpara bitcoin la 23000 usd,  

      dar daca vreau sa vind, nu am contraparte,  

      sau gasesc cumparator pe la 9000 usd,  

      dar cantitati mici, 00000,5 bitcoin  

      sunt circa 2 ani de cind monitorizez pltformele  

      de tranzactionare cripto, tot timpul situatia este la fel!!

      Stai deoparte ca e pe levier acum saltat se institutiile financiare!

      Asta inseamna manipulare grosolana a pietei.

    Separarea “religiei monetare”

    Scopul fundamental al banilor e sa facilizeze schimbul voluntar de valoare intre persoane independente.  

    Drepturile de multa vreme instituite ale contractului si ale asocierii voluntare sunt in favoarea sel ectiei libere a unor astfel de mecanisme de facilitare, despre care cumparatorii si vanzatorii considera ca le servesc cel mai bine interesul reciproc.  

    A garanta unei monede particulare statutul de instrument de plata legal sau a sustine prin legislatie o anumita institutie bancara sau cartel bancar e similar cu a da lege prin care se sprijina intemeierea unei religii de stat.  

    “Nu ar trebui sa existe un monopol al creditului, nici o autoritate centrala cu putere exclusiva de a emite bani si nici o circulatie fortata a unei monede.”

    Puterea creditului trebuie sa fie descentralizata, iar fiecarei monede trebuie sa i se asigure accesul pe piata pe baza propriilor sale merite. - Robert Somers scris in 1873 (seamana teribil cu ce se intampla azi in cripto monede) despre un sistem bancar superior.  

    Cumpara -> salta -> vinde -> tranteste -> repeta.

    Institutiile financiare au putere sa deplaseze fluxurile in ce directie vor ele, mai ales ca in cripto nu baga lichiditate pura detinuta ci derivari prin credite. 

    Un morman de derivate si colaterale in sistem! 

    Aia de ii pomeniti voi nu sunt “investitori” in randul oamenilor cu adevarat bogati, aia sunt speculanti. 

    Exista o diferenta mare intre investitori bogati si speculanti bogati (unde amandoua caractere inteleg pe deplin efectul de migratie in turma a valorilor; dar unul alege sa fie pradator in punctele de intersectie iar altul creator de valori ce se gasesc dincolo de punctele de intersectie; acolo unde turma fluxurilor reuseste sa migreze). 

    GTFO ... In ianuarie 2021 urmeaza atingerea punctului maxim al valului 5 (final) ascendent pe bitcoin.

    m-am uitat pe ch art-ul bitcoin si e grava povestea 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb