BitDefender detectează o nouă modalitate de furt a parolei de acces

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 decembrie 2008

Deghizată într-un plug-in Firefox, aplicaţia înregistrează datele de identificare introduse de utilizator

BitDefender a anunţat detectarea unei noi modalităţi de furt a parolelor de acces, camuflată sub un aparent plug-in Mozilla Firefox.

Denumit de BitDefender Trojan.PWS.ChromeInject.A, modulul se descarcă automat într-un director dedicat componentelor auxiliare ale Mozilla Firefox, fiind executat la fiecare deschidere a browserului.

Troianul colectează datele de identificare trimise de utilizator către site-urile de e-banking şi e-commerce. Printre cele peste 100 de destinaţii pe care ChromeInject.A le supraveghează se numără bănci, precum www.bankofamerica.com, www.chase.com, www.halifax-online.co.uk, www.wachovia.com, sau sisteme de plăţi online, ca www.paypal.com şi www.e-gold.com. Informaţiile sustrase de la utilizator sunt ulterior trimise către o adresă de tip [removed] eex.ru.

Atât domeniul, cât şi serverul sunt localizate în Rusia - un posibil indiciu al provenienţei acestei ameninţări electronice.

"Utilizatorii ar trebui să ia în calcul riscurile pe care le presupune pierderea unor astfel de informaţii confidenţiale", a declarat Viorel Canja, şeful Laboratorului Antivirus, BitDefender.

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional. Încă de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de aşteptări şi a ridicat standardele în materie de prevenţie proactivă a pericolelor informatice, viteză de reacţie şi actualizare uşoară. În fiecare zi, BitDefender protejează milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Soluţiile BitDefender sunt distribuite printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să vizitaţi site-ul dedicat soluţiilor de securitate BitDefender.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb