Bitpanda obţine o investiţie de 263 milioane de dolari la o evaluare de 4.1 miliarde de dolari

G.U.
Companii / 17 august 2021

Bitpanda obţine o investiţie de 263 milioane de dolari la o evaluare de 4.1 miliarde de dolari

Platforma digitală de investiţii Bitpanda obţine o investiţie de 263 milioane de dolari la o evaluare de 4,1 miliarde de dolari, informează compania într-un comunicat de presă remis redacţiei. Compania va folosi fondurile pentru a-şi dezvolta echipa şi va continua să investească în tehnologie de ultimă generaţie, expansiune internaţională şi creştere.

Semnată la doar 4 luni după ce a obţinut statutul de unicorn, runda de investiţii Serie C este condusă de Valar Ventures, cu participarea Alan Howard şi REDO Ventures, precum şi a investitorilor existenţi LeadBlock Partners şi Jump Capital. Runda de investiţii a fost semnată luna aceasta şi este în curs de a obţine autorizarea de la Autoritatea Pieţelor Financiare din Austria (FMA).

Înfiinţată în Austria în 2014 de Eric Demuth, Paul Klanschek şi Christian Trummer, Bitpanda a pornit la drum ca o platformă de trading de criptomonede. În timp, compania s-a transformat într-o platformă de investiţii care le oferă utilizatorilor libertatea şi flexibilitatea de a investi în acţiuni fracţionare fără comisioane, criptomonede sau metale preţioase, cu orice sumă de bani disponibilă. Având peste 3 milioane de utilizatori, Bitpanda se numără printre fintech-urile cu cea mai rapidă creştere din Europa. Numărul de utilizatori ai companiei va creşte de 6 ori în 2021, în timp ce veniturile acesteia vor creşte de 7 ori comparativ cu anul precedent, notează sursa citată.

Conform comunicatului, de la încheierea rundei de investiţii serie B, Bitpanda a înregistrat progrese semnificative. În aprilie, compania şi-a diversificat oferta de produse lansând tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, în care utilizatorii pot investi 24/7. În iunie, a intrat pe piaţa B2B lansând soluţia Bitpanda White Label, prin care îşi pune infrastructura la dispoziţia fintech-urilor şi a băncilor care vor să ofere clienţilor lor posibilitatea de a investi.

Având sediul în Viena, Austria, Bitpanda are o echipă diversă de peste 500 de persoane, reprezentând 50 de naţionalităţi, precum şi hub-uri fizice şi birouri în 8 oraşe din Europa, printre care se numără Barcelona, Berlin, Cracovia, Londra, Madrid, Milano şi Paris. Compania a anunţat recent lansarea unui hub remote de cercetare & dezvoltare în blockchain, care îşi propune să aducă împreună programatori talentaţi din Europa care vor dezvolta tehnologii de ultimă generaţie pe bază de blockchain. În plus, Bitpanda va deschide noi birouri în Europa.

Patru profesionişti recunoscuţi la nivel european s-au alăturat echipei de conducere a Bitpanda pentru a lucra la dezvoltarea rapidă a companiei: Irina Scarlat, ex-Revolut şi Uber, în funcţia de Chief Growth Officer; Lindsay Ross, ex-Adyen şi MessageBird, în funcţia de Chief HR Officer, Joao Luis, ex-Farfetch, în funcţia de VicePreşedinte Engineering; şi Michael Keskerides, ex-N26, în funcţia de VicePreşedinte Produs.

"Am pornit Bitpanda în 2014 cu o viziune clară: să aducem investiţiile mai aproape de oameni, oriunde s-ar afla. Nu am fi astăzi aici fără eforturile susţinute ale echipei noastre talentate care face lucrurile să se întâmple. Sunt recunoscător pentru colegii mei incredibili, iar acesta este motivul pentru care este o prioritate pentru noi să aducem oameni talentaţi în echipă.

Suntem de asemenea recunoscători pentru votul de încredere primit de la investitorii noştri, noi şi existenţi, în această rundă de investiţii. Suntem nerăbdători să lucrăm împreună ca să dezvoltăm Bitpanda în platforma #1 de investiţii din Europa şi nu numai", a spus Eric Demuth, Co-Fondator şi Co-CEO al Bitpanda.

"Am crezut în potenţialul Bitpanda de la început şi suntem impresionaţi de rezultatele obţinute de Eric, Paul, Christian şi echipa Bitpanda. Cu peste 1.2 milioane de utilizatori achiziţionaţi în prima jumătate din 2021, o creştere impresionantă a veniturilor şi executivi de talie globală, Bitpanda este exemplul că se poate obţine hipercreştere într-un mod sustenabil. Ne bucurăm să lucrăm împreună pentru a aduce lumea investiţiilor la un buton distanţă de oricine, oriunde.", a declarat Andrew McCormack, Partener Fondator al Valar Ventures.

David Chreng-Messembourg, Partener şi Co-Fondator LeadBlock Partners, a spus: "Într-o lume extrem de competitivă, multe afaceri cresc, doar câteva sunt profitabile, dar sunt foarte puţine care ajung la hipercreştere într-un mod sustenabil şi devin astfel lideri de piaţă. Bitpanda se numără printre ele. Am lucrat îndeaproape cu Eric, Paul, Christian şi echipa Bitpanda şi am fost impresionat de abilitatea lor de a inova, de a atrage talente şi de a-şi pune viziunea în practică. Ne bucurăm de călătorie alături de ei.".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb