BLOOMBERG: Vladimir Putin admite rolul criptomonedelor ca mijloc de plată

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 octombrie 2021

Vladimir Putin admite rolul criptomonedelor ca mijloc de plată

Statele Unite au în vedere noi reglementări pentru industria cripto, iar China a interzis recent tranzacţiile cu criptomonede

Preşedintele rus Vladimir Putin a arătat toleranţă faţă de criptomonede, care se află tot mai mult sub lupa autorităţilor de reglementare din întreaga lume, pe seama temerilor că acestea pot fi folosite pentru spălarea banilor şi alte activităţi infracţionale, conform Bloomberg.

Într-un interviu acordat CNBC ce a fost postat ieri pe site-ul web al Kremlinului, preşedintele rus a spus: "Criptomoneda are dreptul să existe şi poate fi utilizată ca mijloc de plată".

Totuşi, Putin a subliniat că este prea devreme să se vorbească despre folosirea monedelor digitale în tranzacţiile cu petrol sau alte mărfuri ce constituie cea mai mare parte a exporturilor Rusiei, arată sursa menţionată.

Din 2014, de când a fost lovită cu sancţiuni ca urmare a anexării Crimeei, Rusia a tot căutat alternative la tranzacţiile în dolari americani, iar Putin acuză Statele Unite că îşi folosesc moneda ca armă. Susţinătorii cripto susţin că banii descentralizaţi vor înlocui, în cele din urmă, monedele fiat emise de băncile centrale.

Banca Centrală a Rusiei a avertizat investitorii în repetate rânduri că piaţa cripto este extrem de volatilă, iar monedele digitale nu sunt permise ca mijloc de plată, pe plan intern. Cu toate acestea, nu se prevede aplicarea unei interdicţii generale similară cu cea din China, a spus în această săptămână ministrul de finanţe adjunct al Rusiei, Alexei Moiseev, conform Interfax, arată sursa menţionată.

Toleranţa lui Vladimir Putin faţă criptomonede apare într-un context în care Casa Albă are în vedere lansarea unei iniţiative ample de revizurire şi coordonare a politicii legată de criptomonede în timpul administraţiei Biden, care probabil va aduce noi reglementări. Anul acesta, China a pus la zid industria cripto, iar în septembrie a interzis toate tranzacţiile cu criptomonede, conform Bloomberg.

Pentru preţul Bitcoin, cea mai populară monedă digitală din lume, măsura impusă de Beijing a adus un şoc temporar, ce a declanşat o cădere până la circa 40.000 de dolari, în a doua parte a lunii septembrie. Ulterior, Bitcoin a recuperat scăderea, iar în prezent se tranzacţionează în jurul nivelului de 57.000 de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vladimire doresti capital strain ca sa speli bula financiara de la tine din tara?

    Vrei sa atragi "capitalurile" speculative in bula asta financiara? 

    E bine; bafta! 

    Rusia si China vor fii fortate sa VANDA AUR ca forma de spalare active toxice la urmatoara pocnitura;  

    Europa se face VERDE ca sa reduca din scurt cererea impulsiva de gaze de la Rusi; ca Rusii sa nu mai faca ce au facut in spargerea bulei trecute cand europa depresiva intra la consum mai mare ca speculatia. ridicand Rusii tarifele ca sa isi spele si ei bula financiara pe seama saracilor europeni ce isi platea datoriile din bula trecuta. 

    semnat comenturi "cretine" 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb