BNR aprobă achiziţionarea Băncii Româneşti

L.I.
Bănci-Asigurări / 17 decembrie 2019

BNR aprobă achiziţionarea Băncii Româneşti

Banca Naţională a României a aprobat achiziţia Băncii Româneşti de către Eximbank, la întâlnirea Consiliului de Administraţie din 12 decembrie, informează site-ul economica.net.

În urma acestei tranzacţii, Eximbank va prelua toate operaţiunile desfăşurate de Banca Românească. Potrivit sursei citate, valoarea pe care banca de stat o plăteşte pentru achiziţie nu depăşeşte 50 de milioane de euro. Linia de credit pe care Banca Românească o are de plătit către Banca Naţională a Greciei, nu sunt inclusă în acest preţ.

Viitoarea bancă va putea desfăşura activităţi de retail, operaţiuni specifice băncilor comerciale, dar şi operaţiuni în contul statului. După fuziune, Eximbank va fi condusă de un consiliu de administraţie numit de Adunarea Generala a Acţionarilor, format din 7 membri, din care 4 administratori neexecutivi şi 3 administratori executivi, respectiv preşedintele executiv al băncii şi doi vicepreşedinţi executivi.

Ministrul Finanţelor a declarat că eventuale schimbări şi numiri în Consiliul de Administraţie al CEC Bank sau Eximbank vor avea loc după aprobarea bugetului. Consiliul de administraţie poate să delege o parte dintre atribuţiile sale Comitetului de direcţie, format din preşedintele executiv şi din până la 4 vicepreşedinţi executivi, aminteşte sursa.

EximBank a anunţat în iunie că a semnat cu Banca Naţională a Greciei acordul de achiziţie a 99,28% din acţiunile Băncii Româneşti. În urma fuziunii cota de piaţă a EximBank va creşte la aproximativ 3% ceea ce va conduce la o plasare în top 10 instituţii financiar-bancare din România, conform sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb