BOGDAN AURESCU: "A existat o mare deschidere din partea lui Blinken pe subiectul vizelor"

F.D.
Internaţional / 30 noiembrie 2022

"A existat o mare deschidere din partea lui Blinken pe subiectul vizelor"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a discutat cu secretarul de stat american Antony Blinken pe tema vizelor SUA pentru români şi că va fi demarată o campanie de informare privind condiţiile ce trebuie îndeplinite de cei care aplică, astfel încât să scadă rata de refuz, potrivit Agerpres.

"În ce priveşte vizele şi discuţiile cu domnul secretar de stat Blinken - evident că am abordat acest subiect, este un obiectiv fundamental pentru cetăţenii români şi, în acelaşi timp, este un obiectiv comun pentru România şi pentru Statele Unite. Şi am avut o deschidere foarte mare din partea domnului secretar de stat Blinken. Am convenit ca, pentru acest ultim criteriu care mai rămâne de îndeplinit, şi anume rata de refuz, care nu ţine însă de eforturile instituţionale, ci ţine de cei care aplică pentru aceste vize, să demarăm cât mai rapid, aşa cum deja am discutat la începutul anului, o campanie de informare cu privire la condiţiile care trebuie îndeplinite de cei care aplică pentru vize, în aşa fel încât să existe mai multă predictibilitate. Atunci când plăteşti acea taxă de 160 de dolari pentru depunerea cererii de viză, să ştii că nu o pierzi, ci că o să obţii viza, pentru că îndeplineşti criteriile pe care le solicită autorităţile americane. Deci, da, am discutat în destul de mare detaliu această chestiune şi sper să avem ceva progrese în perioada următoare", a precizat Aurescu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, care a avut loc la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cu deschiderea ramanem

    I-auzi la asta, "un obiectiv fundamental pentru cetatenii romani"!!! Bai fasole, o fi fundamental pentru CV-ul tau de nevertebrat ce esti, dar nu pentru 99% dintre romani. Pentru romani ar fi o mare, foarte mare victorie daca ai obtine Insula Serpilor, asa nelocuita cum e. Poti? Categoric ca nu atata timp cat nu poti sta la vertical!

    1. Istet esti...pai cum sa stai la verticala daca vrei Insula Serpilor:-)

      Pretinde macar c-ai fi o cobra!

    Din ciclul: s-au intalnit Strula-Blinken cu Itic-Goldberg, pardon, Aurescu!

    Multa fatarnicie din partea ambelor parti. Cam stim ca o anumita minoritate in proportie masiva nu se califica pt obtinerea unei vize SUA si in cazul unei desfintari a vizei ar adauga emigranti ilegali precum cei din America Latina. fiecare cu falitii lui.

    Au americanii suficienți imigranți.polonezi sau mexicani,nu le trebuie și români

    Vizele pentru America si ucraainienii sa declare ca limba moldoveneasa nu exista sunt obietivele fundamentale ale Romaniei in aceste momemte?

    Nimic nou sub soare.americanii obtin tot ce vor,romanii nu obtin nimic concret.doar promisiuni.ca asa merge treaba in colonie.

    Cand vad insi precum acest ipochimen de la externe cum lauda insuccesul si zero obiective atinse,cand vad atata slugarnicie si lipsa de demnitate,mie imi vine sa vomit. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb