Bogdan Aurescu a participat la evenimentele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale ONU

Simona Grigorescu
Internaţional / 30 septembrie 2015

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, în perioada 24-30 septembrie 2015, la New York, la activităţile desfăşurate de delegaţia condusă de Preşedintele României, în cadrul lucrărilor celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi la evenimentele şi acţiunile din marja acesteia, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, ministrul afacerilor externe a participat la lucrările Adunării Generale ONU, ale Summit-ului ONU privind adoptarea Agendei de Dezvoltare Durabilă post-2015, la întâlnirea delegaţiei prezidenţiale cu conducerile companiilor americane interesate să investească în România, organizată de Consiliul de Afaceri Româno-American (AMRO), la întâlnirea cu comunitatea românească, la întrevederea cu conducerea Atlantic Council.

De asemenea, a participat la consultările Preşedintelui României cu vicepreşedintele SUA, precum şi la întrevederile cu preşedinţii chinez, turkmen şi eston.

Conform ministerului, Bogdan Aurescu a avut, în aceeaşi perioadă, la New York, zece întâlniri bilaterale. Astfel, ministrul român a purtat discuţii cu miniştrii afacerilor externe din Egipt, Iran, Irak, Kuweit, Indonezia, Vietnam (la solicitarea părţii române) şi Andorra (la solicitarea parţii andorrane), respectiv cu ministrul pentru Spaţiul Economic European si Afaceri Europene al Norvegiei (la solicitarea părţii norvegiene).

Totodată, acesta a avut o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, axată mai ales pe cooperarea bilaterală politică şi militară, pe securitatea energetică în Europa şi cooperarea regională. De asemenea, Aurescu a avut o întrevedere cu Lassina Zerbo, secretar executiv al Organizaţiei Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBTO).

Ministrul Aurescu a mai avut o întrevedere cu reprezentanţii organizaţiilor evreieşti din Statele Unite, în contextul în care România va deţine în 2016 preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

În marja Adunării Generale a ONU, şeful diplomaţiei române a prezidat reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din Statele Membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), în calitate de Preşedinte-în-Exerciţiu al Organizaţiei.

De asemenea, a găzduit, împreună cu omologul spaniol, un eveniment dedicat iniţiativei româno-spaniole de creare a Curţii Internaţionale împotriva Terorismului, o propunere primită cu interes şi apreciere de experţii în combaterea terorismului din cadrul ONU.

În cadrul sesiunilor de pe agenda Adunării Generale a ONU, ministrul Aurescu a participat la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre UE, la întâlnirea ministerială a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi la Conferinţa dedicată facilitării intrării în vigoare a Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty - CTBT).

De asemenea, participarea lui Aurescu la segmentul de nivel înalt al celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU a prilejuit şi o serie de discuţii informale cu premierul Republicii Moldova Valeriu Streleţ cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de vecinătate şi extindere cu ministrul afacerilor externe din Suedia Margot Wallström, şi cu omologul din Finlanda Timo Soini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb