Bogdan Baltazar: Creşterea economică a României poate fi chiar de 1,5 - 2%

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 ianuarie 2010

"Europa Occidentală îşi revine, chiar dacă ritmul de creştere nu este unul ridicat, ceea ce îi va permite să absoarbă o parte din exporturile noastre", a declarat Bogdan Baltazar.

"Europa Occidentală îşi revine, chiar dacă ritmul de creştere nu este unul ridicat, ceea ce îi va permite să absoarbă o parte din exporturile noastre", a declarat Bogdan Baltazar.

România deţine resurse de creştere mai mari decât 1,3% , cât a estimat Fondul monetar internaţional, a declarat, ieri, consultantul financiar Bogdan Baltazar, citat de Agerpres.

"Europa Occidentală îşi revine, chiar dacă ritmul de creştere nu este unul ridicat, ceea ce îi va permite să absoarbă o parte din exporturile noas-tre. Mai sunt şi o serie de planuri măreţe şi sper ca măcar o parte din ele să se realizeze, în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene şi realizarea de lucrări publice", a spus Bogdan Baltazar, enumerând câteva dintre resursele pe care se poate baza creşterea economică a României în 2010.

Analistul financiar şi-a exprimat opinia că dobânda de politică monetară a BNR va scădea în continuare "cu măsură", ceea ce "va facilita creditarea, care este încă un motor al creşterii economice. De aceea, prognozez de multă vreme că PIB-ul României poate creşte, în 2010, cu 1,5- 2%".

Referitor la declaraţia Băncii Mondiale, care a amânat eliberarea celui de-al doilea împrumut pentru România, până când ţara noastră va adopta legile privind salarizarea unitară, reforma pensiilor şi reforma în educaţie, sănătate, asistenţă socială şi în sectorul financiar, Bogdan Baltazar a explicat: "Îşi pot permite o atitudine mai riguroasă tocmai pentru că nevoile stringente ale României sunt absolut satisfăcător acoperite de FMI şi Comisia Europeană, la care se adaugă împrumutul extern de euro-obligaţiuni. Măcar să atragem noi fonduri europene, pentru că acestea sunt tot în domeniul de activitate al Băncii Mondiale. Apoi, această amânare este o modalitate binevenită de presiune asupra Româ-niei".

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România, a declarat, ieri, că economia României va începe să crească din semestrul al doilea al anului în curs şi va ajunge la o rată anuală de creştere a PIB de 1,3% .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb