BOGDAN DRĂGOI: Fondurile europene - cea mai importantă cale spre o creştere economică sustenabilă

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 martie 2012

Fondurile europene - cea mai importantă cale spre o creştere economică sustenabilă

Bogdan Drăgoi, Ministrul Finanţelor Publice, a declarat că obiectivele ţării noastre constau în reducerea decalajului faţă de celelalte state europene, asigurarea unei creşteri economice durabile şi realizarea unei echităţi sociale. Pentru aceasta, Guvernul are patru domenii esenţiale de acţiune, a precizat domnia sa, în cadrul conferinţei "Clustere economice generatoare de locuri de muncă". Potrivit lui Bogdan Drăgoi, aceste domenii vizează asigurarea unui cadru macroeconomic stabil, impulsionarea investiţiilor naţionale, crearea unui cadru atractiv pentru investiţiile private şi atragerea de fonduri structurale europene. Aceasta din urmă reprezintă cea mai importantă metodă de a crea o creştere economică sus-tenabilă în următorii ani, a declarat Ministrul Finanţelor Publice. Unul dintre sectoarele în care fondurile structurale pot să fie utilizate pentru a aduce o plus valoare este cel al cercetării, dezvoltării şi inovării, consideră domnia sa, dând ca exemplu în acest sens Programul Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE).

Bogdan Drăgoi a precizat că scopul ajutoarelor de stat pe care Guvernul le-a oferit a constat în dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), susţinerea de proiecte de investiţii de mare anvergură cu efect multiplicator pe orizontală, atragerea de investiţii în regiunile mai puţin dezvoltate, precum şi creşterea veniturilor la bugetele locale, care să contribuie, astfel, la dezvoltarea regională.

Domnia sa a arătat că dezvoltarea concentrărilor (clustere) economice poate să sprijine crearea de noi locuri de muncă, precizând că modelul utilizat în ţara noastră fiind cel al parcurilor industriale. Ministrul a subliniat că, până în prezent, în sectorul IMM-urilor au avut loc investiţii străine directe în valoare de 1,5 miliarde de euro, numărul de locuri de muncă create depăşind 600.000.

Bogdan Drăgoi consideră că iniţiativa creării de clustere economice trebuie continuată, precizând că ministerul pe care îl conduce urmează să iniţieze discuţii pe această temă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb