Borbely: ANIF va trece în subordinea Ministerului Mediului

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie #Administraţie / 14 iulie 2010

Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) urmează să fie transferată din subordinea Ministerului Agriculturii, la Minis-terul Mediului. Numărul de salariaţi al ANIF , estimat la peste 5.000, urmează să fie redus la jumătate.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, pentru Agerpres: "Avem o strategie finalizată care va fi aprobată prin hotărâre de guvern în cel mult două săptămâni. Am făcut o analiză cu ocazia acestor inundaţii şi am ajuns la concluzia că trebuie să existe o comandă unică în ceea ce priveşte managementul apelor, tot ceea ce ţine de hidrologie şi de măsurile care trebuie luate. De aceea, am propus şi am vorbit deja cu ministrul Agriculturii, dar şi cu cei de la ANIF, să preluăm Adminis-traţia, care are 5.000 de oameni în subordine. Sunt prea mulţi, după părerea mea, dar, odată cu intrarea în subordinea Ministerului Mediului, numărul poate fi redus cel puţin la jumătate".

Potrivit ministrului, odată cu trecerea ANIF la Ministerul Mediului va fi rezolvată şi o problemă mai veche a gestionării digurilor, întrucât, până în prezent şi Apele Române aveau această responsabilitate şi apăreau suprapuneri de sarcini între cele două instituţii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E O TIMPENIE ANIF-UL SE OCUPA CU LUCRARI DE: IRIGATII, DESECARI CES APARARE REGULARIZARI ATUNCI CE CAUTA LA MINISTERUL MEDIULUI?

    E O TIMPENIE ANIF-UL SE OCUPA CU LUCRARI DE: IRIGATII, DESECARI CES APARARE REGULARIZARI ATUNCI CE CAUTA LA MINISTERUL MEDIULUI?

    Nu stiu daca dl ministru este foarte bine informat, insa ANIF-ul isi administreaza singur digurile pe care le are in administrare. Daca inainte sa scrieti articolul v-ati fi informat ati fi stiut acest aspect. Deocamdata, Apele Romane sa isi administreze digurile lor, Daca a mai ramas ceva din ele, pentru ca nu digurile aflate in administrarea ANIF s-au rupt la inundatii, ci ale lor. Obiectul de activitate al ANIF RA este mult mai vast decat scrieti dvs aici. Ce specialisti ai Apelor Romane stiu intreaga activitatea pe care o desfasoara ANIF-ul? Deja Apele Romane nu se descurca nici cu domeniul lor de activitate si au deja destule probleme, de ce mai vor un domeniu in plus, despre care nu stiu mai nimic? Daca vor digurile sa le ia, dar sa le si intretina si sa le administreze corespunzator, ANIF-ului ii raman irigatiile, desecarile, CES-ul, iar apararea este doar una dintre activitatile ANIF RA. As vrea pentru cunostinta cititorilor sa dati un exemplu de suprapunere de sarcini intre cele doua institutii, pentru ca eu personal nu le stiu. Dupa cum suna denumirile institutiilor, una se ocupa de ape, alta de pamant, unde este suprapunerea????

    1. Aberatia apartine celui care zice ca ANIF se ocupa de pamant iar Apele Romane doar de ape. Daca "un cititor" s/ar informa mai bine, ar afla ca prin imbunatatiri funciare se inteleg TOATE lucrarile de hidroamelioratii menite sa protejeze orice fel de suprafete de teren (locuite, cultivate, silvice, montane etc) de excesele de umiditate sau de seceta. Inundatiile se datoreaza tocmai proastei corelatii intre scurgerile de suprafata (gestionate partial de catre ANIF /spun "partial" deoarece acum ANIF nu poate sa intervina in intravilan, tocmai pentru ca apartine de MADR care e interesat doar de suprafetele agricole) si cele din emisari / rauri. Daca ar exista o gestionare armonioasa a tot ce se cheama ape atunci viziunea ar putea fi de ansamblu, ca si solutiile luate.Asta e speranta care se pune in unificarea Apelor Romane cu Anif-ul, care nu e deloc originala nici in Romania (unde candva era un OIFPCA) si cu atat mai putin in restul lumii. Mai trebuie luata in considerare aici si situatia inginerilor de IF care sunt INGINERI CONSTRUCTORI iar nu agronomi si au fost plafonati la nivelul unor sapatori de santuri pe terenuri arabile. Sunt oameni specializati intr-un domeniu complex al constructiilor dar carora nu li s-au creat conditii sa-si desfasoare activitatea. Mai mult, pupaza pe colac, la Bucuresti, IF-ul e specializare in subordinea Facultatii de Agronomie (sic!) anomalie urlatoare la cer pentru un inginer constructor!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb