Borza schimbă conducerea Polisano

V.B.
Companii #Sănătate / 1 septembrie 2014

Octavian Iacob a fost numit, începând cu 1 septembrie, director general al distribuitorului de medicamente Polisano, iar Andreea Pîrvu - chief financial officer (CFO), ambii prin decizia lui Remus Borza, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Acum o săptămână, conducerea operaţională a firmelor din grupul Polisano a fost preluată de avocatul Remus Borza, apropiat al medicului Ilie Vonica, fondatorul grupului.

Octavian Iacob are o peste 14 ani experienţă în distribuţie, dintre care 7 ani în cea de medicamente. În perioada 1999-2000, domnia sa a fost Marketing Manager la American Home Products Group, pentru ca între 2000 şi 2002 să deţină aceeaşi pozitie la BASF România, iar din 2002 până în 2007 să fie Marketing & Business Development Head la producătorul de pesticide Syngenta Agro România. În 2007, Iacob a intrat în industria farmaceutică, unde a deţinut poziţia de Director Executiv şi Administrator al distribuitorului de medicamente Farmexpert, până în 2011. În perioada 2011-2013, Octavian Iacob a ocupat aceeaşi funcţie la alt distribuitor de medicamente, ADM Farm. Domnia sa deţine certificări internaţionale ale INSEAD şi OUBS-UK.

Andreea Pîrvu a studiat afaceri internaţionale la ASE Bucureşti, absolvind în 2007 ca şefă de promoţie MBA-ul româno-canadian al Universităţii Ottawa în dubla specializare marketing şi finanţe. În ultimii 7 ani, domnia sa a fost director la fondul Advent International, gestionând un buget de investiţii de peste 1 miliard euro şi proiecte de finanţare, dezvoltare şi eficientizare pentru reţeaua de clinici Regina Maria, pentru Labormed Pharma şi producătorul de vopsele Deutek.

Grupul de firme Polisano, cu activităţi în producţia şi distribuţia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin reţeaua proprie de clinici şi spitale, a avut în 2013 o cifră de afaceri de peste 400 milioane euro, numărând 2.000 salariaţi.

Ilie Vonica s-a sinucis pe 3 iunie, aruncându-se de pe acoperişul casei. În scrisoarea de adio, fondatorul Polisano şi-a motivat gestul prin arestarea soţiei şi problemele firmelor sale. Din grupul Polisano, face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, vizat, în luna mai, de percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate 9 persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul fiind evaluat la aproximativ 1,7 milioane lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana, au fost audiaţi pe 20 mai la Poliţia Capitalei, ulterior femeia fiind arestată. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor deţinute de Ioana Vonica. Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii societăţii care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi-fantomă. Astfel, pe baza a circa 1.100 reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii ar fi decontat fraudulos aproximativ 8,3 milioane lei la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).

În 2011, Vonica a vândut clinicile de dializă Polisano grupului suedez Diaverum, controlat de fondul de investiţii Bridgepoint (cu sediul în Londra), tranzacţie estimată la 25 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb