Bosch lansează un serviciu de consultanţă pentru o producţie fără emisii poluante

A.P.
Comunicate de presă / 25 august 2020

Bosch lansează un serviciu de consultanţă pentru o producţie fără emisii poluante

Cifra vânzărilor Bosch creşte la 750 milioane de euro cu Industria 4.0

Bosch lansează serviciul de consultanţă privind emisiile de CO2

Bosch aduce pe piaţă open hardware şi open software

Bosch şi-a explicat noua strategie de piaţă în cadrul Zilelor Digitale de la târgul de la Hanovra. Pe scurt, Producţia "like a Bosch" înseamnă: sustenabilitate ecologică, flexibilitate tehnologică, conectivitate inteligentă şi deţinerea calificărilor adecvate, detaliază un comunicat de presă remis, astăzi, redacţiei noastre.

Succes în afaceri: Industria 4.0 rentează

Bosch a început digitalizarea producţiei şi a logisticii încă din 2012 - atât în fabricile proprii, cât şi în cele ale clienţilor săi, ceea ce a dus la sporirea productivităţii cu până la 25 de procente.

Utilizarea inteligenţei artificiale ajută echipa Bosch să monitorizeze utilizarea şi starea echipamentelor individuale şi oferă transparenţă în ceea ce priveşte lanţul de aprovizionare.

În 2019, Bosch a generat vânzări de peste 750 de milioane de euro cu soluţiile conectate pentru producţie şi logistică. Aceasta a fost o creştere de 25 de procente faţă de cifra vânzărilor din anul precedent, de aproximativ 600 de milioane de euro, precizează comunicatul de presă.

Sustenabilitate mediului: calea către producţia fără impact asupra climei

Industria joacă un rol esenţial în lupta împotriva schimbărilor climatice: după sectorul energetic, reprezintă a doua cea mai mare sursă poluantă din lume.

Bosch vizează să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârşitul anului 2020. Peste 400 de locaţii de la nivel global vor afişa zero amprentă de carbon. Mai multe proiecte pe care compania le dezvoltă în Germania, Franţa, India şi Mexic demonstrează interesul Bosch pentru conservarea resurselor.

Mai mult, Bosch a înfiinţat o divizie care oferă asistenţă companiilor care vor să producă fără impact asupra climei.

Platforma Bosch Energy este o soluţie software pe bază de cloud pentru gestionarea cerinţelor energetice şi a consumului echipamentelor şi sistemelor conectate. Unităţile de acţionare hidraulică inteligente joacă de asemenea un rol esenţial. Soluţia CytroBox oferită de Bosch Rexroth, de exemplu, necesită cu 80 de procente mai puţină energie decât unităţile convenţionale.

Flexibilitate tehnologică: produse deschise şi compatibile pentru piaţă

Bosch Rexroth lansează o tehnologie de control pe bază de software, compatibilă 5G, care înţelege mai mult de 30 de protocoale de date.

ctrlX Automation urmează să devină centrul de comandă al fabricii viitorului.

Prin intermediul Nexeed Industrial Application System, divizia Bosch Connected Industry oferă mai mult decât un simplu magazin de aplicaţii pentru producţie şi logistică. Diferitele aplicaţii software pot fi comandate, utilizate şi conectate între ele, după cum este necesar. Toate datele echipamentului sunt disponibile într-un format clar şi standardizat. Expertiza extinsă în domeniul producţiei şi flexibilitatea remarcabilă ale Bosch au fost, de asemenea, esenţiale pentru a ajuta compania să răspundă rapid şi adecvat pandemiei de coronavirus. În câteva săptămâni, divizia Bosch pentru echipamente cu destinaţie specială a conceput sisteme complet automatizate pentru producerea măştilor. Conform comunicatului, Cinci linii de producţie din patru locaţii de la nivel global sunt acum operaţionale şi lucrează pentru a produce peste o jumătate de milion de măşti pe zi

Conectivitate inteligentă: promovarea noilor tehnologii alături de parteneri

Noul standard de comunicaţii mobile 5G îndeplineşte cerinţele exigente ale producţiei. Acesta va face posibilă, pentru prima dată, "comunicarea critică" fără fir. Bosch a început din timp propriile activităţi de cercetare în domeniul 5G şi s-a implicat, alături de o serie de organisme naţionale şi internaţionale, în conturarea noului standard de comunicaţii mobile, pentru a răspunde nevoilor producţiei industriale.

Compania începe acum să dezvolte campusuri de reţele 5G locale. În prezent, primele produse compatibile 5G pătrund pe piaţă: adiţional platformei de control ctrlX Automation, acestea includ şi un sistem de transport autonom. Sistemul autonom Active Shuttle navighează în siguranţă în cadrul unităţilor de producţie şi transportă mărfuri din depozit direct la liniile de producţie unde sunt necesare. Producţia conectată nu se opreşte la poarta fabricii şi nici la graniţele naţionale. Astfel, Bosch participă la proiecte şi iniţiative care ţin de "încrucişarea industriilor", cum sunt, de exemplu, Platforma Industrie 4.0 sau infrastructura europeană de date GAIA-X. Acesta din urmă îşi propune să creeze un ecosistem digital deschis, care să ajute companiile să partajeze la nivel global date şi modele de afaceri la scară mondială, având la bază reguli definite în comun şi standarde uniforme.

Abilităţi adecvate: angajaţii calificaţi conduc Industria 4.0

Bosch oferă un program de instruire şi dezvoltare profesională. Angajaţii pot alege dintre aproximativ 200 de sesiuni de instruire, cursuri şi programe specifice pentru Industria 4.0, axate pe digitalizarea producţie, cum ar fi programarea sau analiza datelor. Bosch utilizează această expertiză atât pentru proiectele proprii, cât şi pentru a ajuta companiile să creeze procese conectate de producţie şi logistică.

În plus, Academia Drive and Control şi Bosch Connected Industry oferă numeroase cursuri de instruire, care sunt accesibile pentru clienţi şi companii interesate.

Testimonial Shawn, roboţii inteligenţi precum APAS şi angajaţii Bosch - adevăraţi experţi în Industria 4.0 - au rolurile principale în videoclipurile filmate la fabrica Rexroth din Nurnberg la începutul lunii martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb