BRD şi-a neutralizat integral emisiile de carbon

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2011

BRD - Groupe Société Générale a achiziţionat certificate de credit carbon, compensându-şi, în acest fel, toate emisiile de CO2 corespunzătoare anului 2010, informează banca.

Investiţiile în acest program de mediu se ridică la 630.000 de euro.

Angajată voluntar în acest demers, BRD a demarat la mijlocul anului 2010 proiectul Plan Carbon care vizează reducerea propriilor emisii de CO2, cu trei axe principale de intervenţie: optimizarea consumurilor (în special de electricitate, hârtie, carburant), creşterea eficacităţii energetice a clădirilor şi scăderea impactului negativ al activităţii IT asupra mediului.

În paralel, au fost demarate şantiere care au vizat ameliorarea procesului de reporting, implementarea unor programe naţionale de reciclare şi dezvoltarea în intern a unor practici eco-responsabile.

De la demararea Planului Carbon, BRD a realizat investiţii de peste 630.000 de euro, în special în proiecte IT, sisteme de videoconferinţe, optimizări energetice şi achiziţia de certificate carbon.

La finalul anului 2010, BRD a raportat 3,52 tone de CO2/ angajat, în uşoară scădere faţă de 2009 (când a înregistrat 3,65 tone CO2/angajat).

Acest mecanism de reducere si compensare face parte din programul de neutralizare a emisiilor la nivelul intregului Grup Société Générale care anunţa ca 75% din emisiile 2010 asociate consumului de energie, hârtie şi deplasărilor profesionale au fost compensate.

Astfel, au fost finanţate şase proiecte: ferme eoliene în Maroc, baraj hidroelectric de mici dimensiuni în Guatemala, fabricarea de bioenergie în India, recuperarea de metan provenind din deşeuri în Argentina, ferme de eoliene şi recuperare de metan din deşeuri în Turcia.

La nivelul Grupului, obiectivul este de reducere cu 11% /angajat a emisiilor de CO2 în perioada 2008 - 2012. Société Générale anunţă depăşirea acestui obiectiv la finele anului 2010, emisiile/angajat scăzând cu 14,2% faţă de finele lui 2007.

Efortul de diminuare a emisiilor CO2 va continua, BRD propunându-şi să-şi consolideze politica de responsabilitate faţă de mediu.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din Româ-nia după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 161.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi - cheie: Retail banking, finanţări specializate şi asigurări, Private Banking, Gestiune de active şi servicii pentru investitori şi Corporate & Investment Banking.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb