"British Airways", ispitită de TAROM

Alina Râncu
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 26 aprilie 2005

Compania aeriană "British Airways" analizează situaţia financiară a operatorului român de transport aerian TAROM, în vederea înaintării unei eventuale oferte de achiziţie. Cristian Fornaschon, director regional de vînzări pentru Europa Centrală şi de Sud, ne-a declarat: "Dacă societatea TAROM se dovedeşte a fi o afacere profitabilă, atunci vom face o analiză mai amănunţită. Momentan, aceas-tă decizie nu-mi aparţine, acum evaluăm mai multe companii aeriene, iar dacă TAROM va pre-zenta interes pentru noi, din punct de vedere financiar, atunci vom începe primele negocieri de achiziţie".

TAROM a înregistrat un profit de 1,7 milioane de dolari în 2004

Compania aeriană TAROM a înregistrat un profit de 1,7 milioane de dolari anul trecut, 2004 fiind primul an cu profit după ani de zile de pierderi. Cris-tian Becerescu, director general TAROM ne-a declarat: "Pentru acest an compania aş-teaptă un profit operaţional de 7 milioane de dolari şi un număr de pasageri de 1.400.000, iar previziunile pentru 2006 arată un profit de operare de peste 10 milioane de dolari, iar pentru 2007 - de 11,5 milioane de dolari". Pentru perioada 2004-2008, TAROM a elaborat un plan de creştere a indicatorilor financiari şi se pregăteşte pentru privatizare.

După aderarea la UE, vor scădea preţurile la bilete

Cristian Fornaschon ne-a mai declarat: "După aderarea Ro-mâ-niei la Uniunea Europeană şi o dată cu intrarea în vigoare a acordului < Open Sky > ne aştep-tăm să intre pe piaţă comapaniile low-cost. Reacţia noastră va fi similară cu cea pe care am avut-o şi pe pieţele europene, şi anume: am scăzut preţurile la bilete. Sînt multe companii low-cost care au intrat pe diferite pieţe şi, după jumătate de an, au dat faliment.

"British Airways" şi-a mărit capacitatea de transport cu 25%

Conducerea companiei estimează că, în 2005, va transporta 34.000 de pasageri în Europa de Sud-Est, faţă de 25.000 anul trecut. Cristian Fornaschon a mai adăugat: "Pentru acest an estimăm că vînzările de bilete vor ajunge la 700 milioane de euro, în regiune. Gradul de încărcare a avioanelor a atins 87% în vara anului trecut, factor care ne-a determinat să mărim numărul zborurilor către Londra. Cele zece curse săptămînale noi, pe care le-am introdus recent, sînt valabile pînă în octombrie 2005. Dacă cererea va creşte, atunci vom suplimenta din nou numărul curselor. În acest an aşteptăm creşteri ale profitului cu 2-3% în toate ţările în care operăm. Profitul operaţional din exerciţiul financiar 2004/2005 a crescut cu 4-7%".

Pe de altă parte, compania aeriană urmăreşte să-şi reducă simţitor debitele. "Datoria pe care o aveam în 2004 se ridica la 3 miliarde de euro, iar în acest an vrem să ajungă la 1,5 milioane de euro", a mai adăugat Fornaschon.

"British Airways" a fost înfiinţată în 1935, ca rezultat al fuziunii mai multor companii aeriene care operau încă de la începutul istoriei aviatice. În 1987 compania s-a privatizat, iar în prezent numără peste 46.000 de angajaţi. Aceasta derulează zboruri către 170 de aeroporturi, din 75 de ţări. "British Airways" este una din principalele companii aeriene de pe piaţa românească, iar în Europa de situează pe locul al doilea. "British Airways" este prezentă în ţara noastră de zece ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb