Statele Unite ale Americii pun la loc de cinste competenţa României în sectorul energetic, ţara noastră fiind recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice, afirmă ministrul Energiei, Sebastian Burduja, informează ministrul pe pagina sa de socializare.
Acesta efectuează o vizită de lucru în SUA, în cadrul căreia a avut o serie de întâlniri cu oficiali americani, potrivit sursei menţionate.
Conform reţelei de socializare, "Tur de forţă în Statele Unite. Miza parteneriatului strategic în domeniul energiei este multiplă: programul nuclear civil românesc, cu unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi reactoarele modulare de mici dimensiuni; dezvoltarea producţiei de energie eoliană offshore şi gazele din Marea Neagră, prin proiectul Neptun Deep şi exploatarea energiei geotermale pentru Bucureştiul Viitorului", a scris Burduja marţi, pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Energiei a avut în cursul dimineţii o întâlnire cu Christopher Hanson, preşedintele comisiei de reglementare nucleară (NRC), cel mai strict reglementator din lume, transmite acesta pe pagina sa oficială: "NuScale este o tehnologie matură şi sigură, iar România nu greşeşte mizând pe această soluţie. CNCAN va beneficia de sprijin total din partea NRC", a scris Sebastian Burduja pe reţeaua de socializare.
De asemenea, acesta s-a întâlnit cu Sarah Ladislaw, consilier al preşedintelui Joe Biden şi director pe probleme de mediu şi energie, şi cu Geoffrey R. Pyatt, secretar adjunct pentru resurse energetice şi bun cunoscător al României, conform sursei. Ulterior, el a luat parte la discuţiile private organizate de institutul Atlantic Council, în cadrul unei mese rotunde şi a încheiat ziua ca invitat special al cinei oferite de ambasadorul României, E.S. Andrei Muraru, alături de şase membri importanţi ai Congresului SUA: Pat Fallon, Bill Huizenga, Rich McCormick, Victoria Spartz, Beth Van Duyne şi Randy Weber, precizează ministrul.
Potrivit postării sale, "Primim aprecieri unanime la Washington pentru rolul României. Statele Unite pune la loc de cinste competenţa noastră în sectorul energetic, tradiţia în energia nucleară, resursele diversificate în contextul tranziţiei verzi şi angajamentul constant al României în cadrul parteneriatului strategic. Ţara noastră este recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice, inclusiv prin sprijinul constant acordat fraţilor noştri de peste Prut şi Ucrainei. Va fi o săptămâna plină de oportunităţi aici, în State", a punctat Sebastian Burduja.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2024, 16:36)
Mai bine ar trimite rapid vreo 30 de mii de militari americani .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Avatar de straja patriei în data de 06.02.2024, 17:50)
Pai ce nu mai sunt baieti dotati in RO?
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ionut în data de 06.02.2024, 18:57)
Asta a indeplinit directivele si l-a mangaiat stapanul pe capațana!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2024, 22:31)
Ati distrus independenta energetica a Romaniei asta este marea voastra realizare.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2024, 07:04)
a ta in mod special.
Te numesti selfie. Atat !
Pacat , esti un om tanar si ai preluat de la tata tot ce e negativ : cresterea calcand pe cadavre, credinta ca ti se cuvine .
NU AI NICI O REALIZARE PE MUNCA TA.
totul pe banii familiei , relatiile familiei.
" cine te recomanda ?
Familia"
Pacat !
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2024, 15:50)
"Dezvoltarea" pe datorie in favoarea creditorilor si a alogenilor este o capcana, care nici macar nu mai este ascunsa. Sa devenim doar furnizor de energie ieftina si teren tampon luat la lichidare si cultivat temporar, nu este o realizare.
De ce nu producem semiconductori, sau macar turbinele eoliene si panourile solare implantate aici?
Importam mancare, in timp ce nici macar materia prima pentru ea nu mai putem sa o exportam. In beneficiul cui? Al nostru sigur nu.