Bursa din Moscova se listează

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2013

Bursa din Moscova speră la o evaluare de 4 - 6 miliarde dolari în cadrul ofertei publice, conform unor surse citate de presa internaţională.

Bursa din Moscova speră la o evaluare de 4 - 6 miliarde dolari în cadrul ofertei publice, conform unor surse citate de presa internaţională.

Bursa din Moscova îşi va lansa propria ofertă publică iniţială, confrom anunţului făcut ieri de piaţa acţiunilor din Rusia, care nu a dezvăluit pachetul pe care îl va pune în vânzare şi nici calendarul tranzacţiei.

Bursa din Moscova, înfiinţată în 2011 prin fuziunea celor două burse majore din Rusia - MICEX şi RTS -, va oferi acţiuni comune către inves­titorii instituţionali şi retail din ţară, dar şi către cei instituţionali din afara graniţelor.

"Acţiunile vor fi oferite de una sau ambele companii subsidiare al Bursei din Moscova - MICEX Cyprus Ltd şi MICEX-Finance. Toţi acţionarii existenţi ai Bursei din Mos­cova vor fi invitaţi să acţioneze ca vânzători în această operaţiune ce se va derula prin MICEX Ltd", a informat Bursa din Moscova.

Însă, cei doi acţionari majoritari ai Bursei din Moscova, Banca Rusiei şi "Sberbank", au informat că nu îşi vor înstrăina deţinerile (nici măcar o parte din acestea).

Listarea trebuie făcută înainte de data de 30 iunie, ca parte a înţelegerii de la momentul fuziunii MICEX - RTS.

"Propria listare a Bursei din Mos­cova este un element cheie al strategiei noastre de promovare a dezvoltării pieţelor locale de capital, res­pectiv de creştere a atractivităţii regionale şi internaţionale a Moscovei ca centru financiar", a declarat Serghei Şvetsov, preşedintele consiliului de supraveghere al Bursei.

Oferta va fi administrată de "JPMorgan Chase & Co.", "Credit Suisse Group" AG, "Sberbank" şi "VTB Bank".

În decembrie 2012, cel mai mare acţionar al Bursei din Moscova era Banca Centrală a Rusiei, cu 24,3%. Urmează "Sberbank" (10,4%), VEB (8,7%), BERD (6,3%), "Unicredit Bank" ( 6,2%) şi "VTB Bank" (6%).

Potrivit unor surse citate de presa străină, preţul ofertei publice a Bursei din Moscova va fi stabilit în prima jumătate a lunii februarie. Aceleaşi surse menţionează că Bursa din capitala Rusiei aşteaptă să obţină aproape 500 de milioane de dolari din oferta pe care o pregăteşte.

Bursa din Moscova este cea mai mare platformă din Rusia pentru tranzacţiile cu acţiuni, obligaţiuni, valute şi derivate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb