BVB Anunţul că vrea să se listeze la Viena a propulsat acţiunile Băncii Transilvania cu 5%

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 martie 2010

Anunţul că vrea să se listeze la Viena a propulsat acţiunile Băncii Transilvania cu 5%

Cele mai transferate acţiuni de ieri au fost cele ale "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) după ce instituţia a anunţat că intenţionează să se lis­teze şi la Viena şi a propus majorarea capitalului cu 120 de milioane de lei. Astfel, ieri au fost schimbate peste 1,6 milioane de titluri, în valoare totală de 3,95 milioane de lei. Faţă de preţul de referinţă, unităţile TLV au câştigat ieri 4,82%, scumpindu-se la 2,39 lei.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a depăşit 30 de milioane de lei, în contextul în care peste jumătate a provenit din tranzacţiile cu cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) şi cu acţiunile bancare.

Totodată, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci SIF-uri, a consemnat cea mai mică apreciere din rândul celorlalţi indici, urcând cu 0,26% şi testând pragul de 32.000 de puncte.

După titlurile Băncii Transilvania, acţiunile "Biofarm" Bucureşti (simbol BIO) au ocupat a doua poziţie în topul lichidităţii, înregistrând schimburi de 2,56 milioane lei, în total fiind transferate 10,58 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a crescut la 0,242 lei/acţiune. Şi titlurile SIF5 Oltenia au fost în topul achiziţiilor investitorilor, apreciindu-se cu 1,13%, la 1,79 lei/unitate, pe fondul unor rulaje de 1,80 milioane de lei.

Preţul unităţilor "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a urcat sensibil la 15,3 lei, pe fondul unui rulaj de numai 1,18 milioane de lei, în total fiind tranzacţionate 77.420 de acţiuni.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 1,96%, în şedinţa bursieră de ieri, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, a înregis­trat o creştere de 1,83%, până la 3.467 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb