BVB Indicii au revenit pe "verde"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iulie 2010

Indicii au revenit pe "verde"

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe.

Sectorul SIF a fost câştigătorul pieţei, după ce a recuperat o parte din pierderile de marţi, consemnând creşteri de până la 2,03% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 20.797 de puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 0,76%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 4.863 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 0,52%, până la 2.855 de puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la aproape 11 milioane de lei, fiind în uşoară creştere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate marţi.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 1,49 milioane lei, în total fiind transferate 1,19 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 1,25 lei/acţiune.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au anulat o parte din deprecierile semnificative înregistrate în ultimele zile, marcând o creştere de 1,58%, până la 0,965 lei/unitate.

Acţiunile "BRD" - Groupe Société Générale" (simbol BRD) au stagnat, în schimb, la 10,8 lei/titlu, în urma unor transferuri de 0,4 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat numai 43.328 lei.

Cursul acţiunilor "Titan" Bucureşti (simbol MPN) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 4,84%, ajungând la 0,275 lei, în timp ce acţiunile producătorului de confecţii "Siretul Paşcani" (simbol SRT) au consemnat o apreciere de 8,65%, până la 0,0339 lei.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb